Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Partili Düşünmez: Barış yolu İmralı’dan geçiyor


COLEMÊRG – DEM Parti Milletvekili Onur Düşünmez, “Devlet eğer barışa yönelik bir adım atacaksa yol İmralı’dan geçiyor” dedi.  

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile diğer tutsaklar Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım’dan 35 aydır haber alınamıyor. Aile ile birlikte avukatların yaptığı tüm görüş başvuruları ise, “disiplin” cezaları gerekçesiyle engellenirken, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası ile 27 Kasım’da Türkiye ve Kurdistan cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri ile birçok kentte Adalet Nöbeti devam ediyor. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, İmralı Cezaevi’nden başlayarak yayılan tecride ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İmralı Cezaevi’nde 24 yılı aşkın süredir bir tecrit sistemi işletildiğini belirten Düşünmez, PKK Lideri Abdullah Öcalan geri adım atmadığı için tecridin gün be gün ağırlaştırıldığını söyledi. 

 

‘ÇÖZÜM YOLU VE İRADE İMRALI’DIR’

 

Milyonlarca insanın “Sayın Öcalan siyasi irademdir” diyerek açık bir şekilde iradesini beyan ettiğini hatırlatan Düşünmez, “Devlet, halkın Sayın Öcalan’ı siyasi muhatap olarak görmemesi beklentisi içerisinde iken, geldiğimiz aşamada artık Sayın Öcalan milyonları aşkın insanların temsilcisi pozisyonunda yer alıyor. Devlet eğer barışa yönelik bir adım atacaksa, yolun ve iradenin İmralı’dan geçtiğini söylüyoruz. Buna karşılık tecrit derinleştirilerek bir sonuç elde etmeye çalışıyorlar. Ancak tüm bu yönelimlere karşı iradesine sahip çıkan halka geri adım attıramadılar. Devlet barışa dair adım atacaksa çözüm yolu ve irade İmralı’dır” diye konuştu. 

 

2013-2015 yıllarındaki çözüm süreci ile Öcalan’ın rol ve misyonunu hatırlatan Düşünmez, “İmralı Adası’ndan çıkacak perspektifle barışın hayata geçebileceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version