Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti Kocaeli İl Eşbaşkanı Tan: Kenti yönetmeye talibiz

DEM Parti Kocaeli İl Eşbaşkanı Tan: Kenti yönetmeye talibiz


İSTANBUL– “Kent Uzlaşısı” ile tüm kesimlere çağrıda bulunan DEM Parti Kocaeli İl Eşbaşkanı Nuri Tan, kenti yönetmeye talip olduklarını vurguladı.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kocaeli İl Örgütü Merkezi Seçim Komisyonu, yerel seçimlere dair Kocaeli merkezde bulunan Pişkin Simit Sarayı’nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yer aldı.

 

Açıklama yapan DEM Parti Kocaeli İl Eşbaşkanı Nuri Tan, Türkiye’nin çoklu krizlerle boğuştuğunu belirtti. Tan, kapitalist sistemin ve popüler milliyetçiliğin halklara şiddet, yoksulluk ve geleceksizlik dayattığını vurguladı. Ülkede egemenlerin “insanlık dışı” uygulamalara başvurduğunun altını çizen Tan, “Ortadoğu kan gölü, Irak’ta, Suriye’de, Rojava’da yaşananları ve İsrail Filistin savaşında yaşananları bir kez daha gördük. Savaşlar çare değil, çözüm değil, savaşlarda sadece insanlar değil doğa, tarih ve geleceğimiz katlediliyor. Birlikte yaşama umudumuz katlediliyor, yok ediliyor. DEM Parti, bu savaşlar karşısında, bu sarı torbalar karşısında, bu ölümü kutsayanlar karşısında yaşamı savunmaya devam edecektir” diye belirtti.

 

‘BELEDİYELERİMİZİ GERİ ALACAĞIZ’

 

“Demokratik Cumhuriyet’e ulaşma irademiz ve temel hedefimizdir Kürt sorununda demokratik çözümün dışlandığı, şiddet ve baskının esas alındığı her dönem, siyasal, toplumsal, ekonomik, ekolojik krizler ortaya çıkmakta ve hayatı yaşanmaz kılmaktadır” diyen Tan, Kürt sorununun “inkar” edildiğini söyledi. Kürtlerin siyasi iradesinin yok sayıldığının altını çizen Tan, kayyımla gasp edilen belediyelerini geri alacaklarını dile getirdi. Tan, 31 Mart yerel seçimlere yaklaşıldığını ve halklarıyla yaptıkları tartışmalar sonucu seçimlerde izleyecekleri yolun haritasının ortaya çıktığını belirtti. Tan, “DEM Parti kendisini mücadele ve barış ve çözüm partisi olarak görmektedir. Demokrasi, barış, özgürlük ve adalet değerlerini örecek 3. Yol temel stratejik hattımızdır. Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde iktidarın seçim ve sandık hukukunu çiğneyerek, hukuksuz ve keyfi biçimde oluşturduğu kayyım rejimine güçlü bir cevap vermenin yolu, güçlü ve doğru adaylar ve halkın desteği ile yerel yönetimleri yeniden kazanmaktır” şeklinde konuştu.

 

‘KENT UZLAŞISI’ İLE TÜM KESİMLERE ÇAĞRI

 

Türkiye’nin batısında “Kent Uzlaşısı” ile tüm toplumsal kesimleri ortak mücadeleye çağıran Tan, “Halkçı, ekolojik, kadın eşitlikçi çizginin biçim verdiği bir yerel yönetim anlayışını bu çizgiyi benimseyen tüm toplumsal, siyasal dinamiklerle güçlendirecek, ortak- kolektif bir alternatif anlayışın büyütülmesi için rolümüzü oynayacağız. Stratejimiz kim olursa olsun o kentte yaşayan herkesin iradesinin yerel yönetimlere yansımasıdır Kent Uzlaşısı yöntemiyle adaylarımızı belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

‘KENT UZLAŞISI NEDİR?’

 

“Kent Uzlaşısı”nın ne olduğuna değinen Tan, sözlerini şöyle sürdürdü: “O kentte bulunan bütün demokrasi güçleri, emek ve meslek örgütleri, kadın ve gençlik hareketleri, ekoloji hareketi, emek hareketi ve derneklerinin katılımı ile o kentte kim bizi iyi yönetir, kim yolsuzluklara karışmadan yönetirse, bu kentin hava kirliliğini çöp sorununu kim çözebilir sorusuna yanıt arayacağız. Bütün bunlarla ilgili istişare yapacağız, bu konuda işbirliği yakalama olanağı olursa o işbirliklerini sağlayacağız. Ama yine çok önemli bir kıstasımız daha var. İrademizin tamamının yerel yönetimlere yansımasını istiyoruz. Halkımızın bizden en temel talebi budur. Halkımız bize sadece ‘Gidip oy kullanın demeyin’ diyor. Halkımız, ‘Biz aynı zamanda bir seçmen olarak, o kentin bir sakini ve yurttaşı olarak ister Türk olalım ister Kürt olalım hangi inançtan olursak olalım kendi irademizin yerel yönetimlere yansımasını istiyoruz’ dedi.”

 

‘KENTİ YÖNETMEYE TALİBİZ’

 

DEM Parti olarak kenti yönetmeye talip olduklarının altını çizen Tan, seçimlerde partilerinin kurullarıyla bir “demokrasi şöleni” havası yaratacaklarını sözlerine ekledi. Parti olarak seçimlerde ittifak anlayışını benimsediklerini dile getiren Tan, “Kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın ki halkımızın çıkarına olmayan tek bir denklemin bile kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bilakis vereceğimiz kararlar ve kuracağımız stratejik denklemlerle bütün Türkiye halklarına kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version