Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti Grup Başkanvekili Temelli: Başak Hanım’ın adaylığından haberim yoktu

DEM Parti Grup Başkanvekili Temelli: Başak Hanım’ın adaylığından haberim yoktu


DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Başak Demirtaş’ın İstanbul için yeşil ışık yakmasını değerlendirdi. Temelli, “Bizim için sevindirici bir durum… Benim için sürpriz oldu. Daha önce haberim yoktu.” dedi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, parti yönetiminin uygun görmesi halinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını düşünebileceğini açıklamıştı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis’te yaptığı basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Temelli’nin açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

Başak Demirtaş açıklaması: Haberim yoktu

Sezai Temelli, açıklamalarının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı…

Soru: Yerel seçimler öncesi önemli açıklamalar geldi. Başak Demirtaş’tan da açıklama geldi. DEM Parti için sürpriz oldu mu bu açıklama? Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı söz konusu olabilir mi?

Cevap: Bölgede ön seçim yaptık, batıda da aday havuzu oluşuyor. Komisyonumuz bütün aday başvurularını alacak ve hem merkezi hem yerel komisyonumuzda hem de MYK ve PM’mizde değerlendirmeler olacak. Tabii ki Başak Hanımın başvurması bizim için sevindirici bir durum. Biz bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz ama değerlendirmeyi komisyonumuz ve MYK’mız yapacaktır.

Soru: CHP ile işbirliği için komisyon oluşturulmuştu, son durum nedir? DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkarma ihtimali yüksek mi? CHP ile İstanbul’da işbirliği yapmama ihtimali var mı?

Cevap: Bütün ihtimalleri komisyonumuz değerlendiriyor. Eş Genel Başkanımız Sayın Tuncer Bakırhan bu konuda açıklama yaptı. Güç birliği ile kazanabileceğimiz yerler üzerinden bir yoğunlaşma olacaktır. Komisyon çalışmalarımız sonucunda bunlar belirlenince kamuoyuna açıklanacak. Oradaki esas belirleyici durum Eş Genel Başkanımızın açıkladığı kriterdir. Güç birliği ile kazanabileceğimiz yerler üzerinden bir ortaklaşma neden olmasın?

Soru: Başak Hanımın adaylığı sizin için sürpriz oldu mu?

Cevap: Benim için sürpriz oldu. Daha önce haberim yoktu. Daha önce haberiniz yoksa o sizin için sürprizdir.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version