Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti Antalya İl Eşbaşkanı Nergiz: Kimsenin istetmesi değiliz

DEM Parti Antalya İl Eşbaşkanı Nergiz: Kimsenin istetmesi değiliz


ANTALYA – DEM Parti Antalya İl Eşbaşkanı İhsan Nergiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP’li Muhittin Böcek’in partilerini ve Kürt seçmeni yok saydığını söyleyerek, “Herhangi bir partinin istetmesi değiliz” diyerek sert çıktı.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antalya İl Örgütü’nün 7 Ocak’ta gerçekleştirilen 1’inci Olağanüstü Kongresi, solon talep edilen CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu talebi geri çevirmesiyle siyasette gerilime neden oldu. 

 

Kepez ilçesindeki bir düğün salonunda yapılmak zorunda kalınan kongreye katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, salon taleplerini reddeden CHP’li belediyeye sert tepki gösterdi.

Bakırhan, “Oyumuzu alacaksın, oyumuzla saltanat kuracaksın. Ama Kürtler salon talep ettiği zaman vermeyeceksin. Biz asla bir faşiste, ırkçıya, salon vermeyene oy vermeyiz. CHP’li arkadaşlar da burada. Genel Merkezleriyle de görüşeceğiz. Bunu da burada ilan ediyoruz. Bizi yok sayan, AKP ve MHP gibi yaklaşan insanlara ne oy ne de işbirliği yapacağımızı buradan ilan ediyorum” mesajı verdi.

 

SAKIK’IN TWEETİ

 

Bakırhan’dan gelen bu çıkışın ardından partinin Agirî Milletvekili Sırrı Sakık da geçmişte yaşanan bir olaya dair sanal medya hesabından yaptığı paylaşımla, karşılaştıkları yaklaşım nedeniyle CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e tepki gösterdi.  

 

Sakık, paylaşımında “Geçen yıl İsviçre’de kaybettiğim yengemi Antalya’da defnetmek istediğimizde mezar yeri bile vermemişti o M. Böcek. Siz oy moy yok!” ifadelerine yer verdi.

 

Antalya, devlet baskısından dolayı 1990’lı yıllarda köyleri boşaltmak zorunda kalan Kürt ailelerin yoğunlukta göç ettiği kentler arasında. Yine her yaz sezonu binlerce Kürt buradaki otellerde ya da seralarda mevsimlik işçi olarak çalışmak üzere geliyor.

 

‘ANTALYA’DA KÜRT SEÇMEN YOK SAYILIYOR’

 

Son sayımlara göre, 1 milyon 904 bin 636 seçmenin bulunduğu kentte 7 Haziran 2015’de yapılan genel seçimlerde 110 bin dolayında oy alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ikinci milletvekilini çıkarmayı kıl payı kaçırdı. 14 Mayıs 2023 yapılan genel seçimlerde 162 bin 519 oy alan Yeşil Sol Parti ise yine bir vekil çıkardı. 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde HDP’nin aday çıkarmaması, Büyükşehir Belediyesi ile bazı ilçelerde CHP’nin kazanmasını sağladı. 

 

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’e yönelik tepkilerle CHP, destekleri sayesinde belediyeleri kazandığı Kürt seçmenleri görmezden gelmekle eleştiriliyor.

 

‘BÖCEK İKTİDARIN DİLİYLE HAREKET EDİYOR’

 

DEM Parti Antalya İl Eşbaşkanı İhsan Nergiz da CHP’yi kentteki Kürt seçmenleri ve partilerini yok saymakla suçladı.İhsan Nergiz, yerel seçimlerde destek verdikleri Böcek’in kendileriyle görüşmekten bile itina ettiğini söyledi. Antalya’da etkinlikleri için salon bulmakta zorlandıklarını dile getiren Nergiz, bu yüzden küçük bir salonda gerçekleştirdikleri dünkü kongrelerine bazı CHP’li yöneticilerin de katıldığını belirtti. 

 

 

Partilerine dönük yaklaşımın iktidarın partisinin kendilerine dair kullandığı dille alakalı olduğunu ifade eden Nergiz, CHP’li Böcek’e dair “Merkezin hükümetin dilini esas alan bir yaklaşımla hareket ediyor. Yine Meral Akşener’in talimatıyla hareket eden biridir” ifadelerini kullandı.

 

Nergiz, “Ne kimsenin ne de herhangi bir partinin istetmesi değiliz” diyerek sert çıktı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version