Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DBP’li Dere 8 ay sonra tahliye edildi


MERSİN – Mersin’de “örgüt üyesi olmak” ve “örgüte finans sağlamak” iddialarıyla tutuklanan DBP’li Cengiz Dere, 8 ay sonra tahliye edildi. 

 

Mersin’de 23 Mayıs 2023 tarihinde yapılan ev baskınlarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri Kadri Ezer ve Cengiz Dere ile Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) yöneticileri Esmer Oğuz, Beşir Acar ve Selim Ekici gözaltına alındı. Dere ve Ezer, 26 Mayıs’ta “örgüt üyesi olmak” ve “örgüte finans sağlamak” iddialarıyla tutuklandı. Diğer isimler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 

Dere ve Ezer’in “örgüt üyesi olmak” ve “örgüte finans sağlamak” iddialarıyla, Oğuz, Acar ve Ekici’nin de “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görüldü. Tutsaklar Dere ve Ezer ile tutuksuz yargılananlar duruşmada hazır bulundu. Yargılanan isimler, suçlamaları reddetti. Mahkeme, savunmaların ardından Ezer’in tutukluluk halinin devamına, Dere’nin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Duruşma 25 Mart’a ertelendi. 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version