Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Colemêrg’te kar yağışı: 298 yerleşim yeri ulaşıma kapandı


COLEMÊRG – Colemêrg ve ilçelerinde, iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 96 köy ve 202 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Gever’de, kayyım yönetimindeki belediyeye tepki gösterildi. 

 

 Kar yağışının iki gündür aralıksız bir şekilde sürdüğü Colemêrg ve ilçelerinde, kar kalınlığı kent merkezinde 50 santimetreyi, yüksek rakımlı kesimlerde ise bir metreyi buldu. Kent merkezinde 18 köy ve 42 mezra, Rûbarok (Derecik) ilçesinde 3 köy ve 12 mezra, Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde 18 köy ve 69 mezra ile Gever (Yüksekova) ilçesinde ise 57 köy ve 79 mezra yolu ulaşıma kapandı. 

 

İl Özel İdaresi’nin karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açma çalışmalarında yetersiz kaldı.

 

KAYYIM YİNE SINIFTA KALDI 

 

Kayyım yönetimindeki Gever Belediyesi’ne bağlı ekipler, Bajêrge ve Pîzok TOKİ konutları ile ana yollar dışındaki yüzlerce yolu hala ulaşıma açtıramadı. Ana yollar ise bir araç geçebilecek şekilde temizlendi. Çarşı merkezindeki ana arterler ilçe esnafı tarafından temizlendi.

 

KARAYOLU ÇIĞ NEDENİYLE KAPANDI 

 

Gever-Şemzînan karayolunun Harûna ve Şapatan geçitlerinde çığ meydana geldi. Sabah saat 08.00’den bu yana kapalı olan karayolunu açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Edinilen bilgilere göre, Harûna geçidi 4 saat sonra ulaşıma açılırken, Şapatan geçidindeki çalışmalar halen sürüyor. 

 

Şemzînan-Rûbarok karayolu, Derav köyü mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Yine Gever-Oremar (Dağlıca) karayolunun, Doskî mevkiinde trafiğe kapalı olduğu öğrenildi.  

 

YURTTAŞTAN KAYYIMA TEPKİ 

 

Gever’de yolların hala açılmaması nedeniyle yurttaşlar kayyıma tepki gösterdi. Yurttaşlardan Ensar Karael, “Belediyelerimize kayyım ataması yapıldığı için hiçbir hizmet ve destek göremiyoruz. Halk olarak mağdur durumdayız. Yollar kapalı ve iş yapamıyoruz. Belediyenin biran önce bu yolları temizlemesi gerekiyor. ‘İş makinası yetersizliği’ bahanedir” diyerek tepkisini dile getirdi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version