Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cizîr’de halk oylaması sonuçlandı

Cizîr’de halk oylaması sonuçlandı


ŞIRNEX – Cizîr’de yapılan ikinci tur halk oylamasında Güler Tunç ve Abdürrahim Durmuş en çok oyu alan aday adayları oldu.  

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinde dün ikinci tur halk oylamasını gerçekleştirdi. Azizoğlu Düğün Salonu’nda gerçekleşen halk oylamasında bin 216 delege oy kullandı. Gece saatlerinde kadar oy verme ve sayma işlemi devam etti. Bazı yurttaşların oy pusulalarına “Genç başladık, genç başaracağız” yazması dikkat çekti. Kadın aday adaylarından Güler Tunç, 627; erkek aday adaylarından Abdürrahim Durmuş ise 759 oyla en çok oyu alan isimler oldu. 

 

‘DEMOKRATİK VE ÖZGÜR YAŞAMI İNŞA EDECEĞİZ’

 

DEM Parti PM üyesi Zeyad Ceylan, “Cizîr halkının demokrasi şölenine sahip çıkışını kutluyoruz. Cizîr, bugün burada demokrasinin, kendine sahip çıkmanın tarihini tekrar yazdı. Cizîr, direnişin yeridir. Yerel yönetimler sadece belediyeler değildir. Aynı zamanda kendi kendini yönetmektir” dedi. 

 

DEM Parti Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, “Tecridi hep beraber kaldıracağız. Sayın Abdullah Öcalan özgür olacak. Kürt sorunu barışçıl bir şekilde çözülecek” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından delegeler sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları attı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version