Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cezaevinde kansere yakalanmıştı, hayatını kaybetti: Cenazemde 40 dava arkadaşım şahitlik yapsın

Cezaevinde kansere yakalanmıştı, hayatını kaybetti: Cenazemde 40 dava arkadaşım şahitlik yapsın

Cezaevinde kansere yakalanan ve 4. evreye kadar tahliye edilmeyen inşaat teknikeri Hüseyin Geçmek’in bu sabah hayatını kaybettiği öğrenildi. Geçmek’in vasiyetinde, “Cenazeme en az 40 arkadaşım gelsin, şahitlik yapsın.” dediği belirtildi. Geçmek’in cenazesi yarın Samsun Salıpazarı ilçesi Kocalar Merkez Mahallesi’nde öğle vaktinde kılınacak namazdan sonra Kocalar Merkez Mahallesi mezarlığına defnedilecek. 37 yaşında hayata gözlerini yuman Hüseyin Geçmek’in 2 ve 9 yaşında 2 çocuğu bulunuyor.

İnsan hakları savunucusu ve DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuyla ilgili paylaşımında, “Kanser hastasıydı, infazı uzun süre ertelenmemiş, çile çekmişti.! OHAL/ KHK mağduru 2 çocuk babası Hüseyin Geçmek genç yaşta hakka yürüdü. Samsun’da evinde ziyaret etmiştim “Selamlar sayın vekilim Samsun dan kanser olan infaz ertelenen Hüseyin geçmek vefat etti.” ifadelerini kullandı.

Kanser hastasıydı, infazı uzun süre ertelenmemiş, çile çekmişti.!

OHAL/ KHK mağduru 2 çocuk babası Hüseyin Geçmek genç yaşta hakka yürüdü.

Samsun’da evinde ziyaret etmiştim

“Selamlar sayın vekilim Samsun dan kanser olan infaz ertelenen Hüseyin geçmek vefat etti” pic.twitter.com/VRBuYeHfdh

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) January 5, 2024

Hizmet Hareketi  mensubu olduğu gerekçesiyle verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası onandığı için Temmuz 2021’de tekrar tutuklanan ve 4. evre pankreas kanseri olana kadar tahliye edilmeyen Hüseyin Geçmek, bu sabah tedavi gördüğü Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu’nun 6 ay infaz erteleme verdiği 37 yaşındaki Geçmek, 27 Ocak 2023’te tahliye edilmişti.

Kronos’tan Sevinç Özarslan’ın haberine göre Hüseyin Geçmek’in “Cenazeme en az 40 dava arkadaşım gelsin şahitlik yapsın.” dediği öğrenildi.

Hüseyin Geçmek, 15 Temmuz’dan hemen sonra tutuklanmış ve 7,5 ay hapiste kalmıştı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Geçmek, cezası onanınca kendisi teslim oldu. Hapse girdiğinde herhangi bir hastalığı bulunmayan Geçmek’e, Aralık 2022’de hastaneye kaldırıldı ve bir ay sonra 4. evre kanser teşhisi konuldu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version