Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cevdet Yılmaz, ‘kademeli emeklilik’ haberlerini yalanladı: Böyle bir çalışmamız yok!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımı için destek çalışması yapılıyor


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, özellikle son dönemde yandaş medyada yer alan ‘kademeli emeklilik’ iddialarını yalanladı. Yılmaz, “Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok.” dedi. Yandaş basında günlerdir EYT’den yararlanamayan 1999-2008 yılları arasında girişi olanlar için yeni bir yasal düzenleme yapılacağı, kademeli emeklilik tasarısının ‘hazır’ olduğu yazılıyordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ndeki “Orta Vadeli Program ve Makroekonomik Görünüm” programında, gazete ve ajansların ekonomi haberleri müdürleri ile bir araya geldi. İşçi emeklisine ek zam çalışmaları, konut kirasına yüzde 25 zam sınırı ve kademeli emeklilik iddialarına yönelik açıklamalar yaptı. Yılmaz’ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

Kira zammı açıklaması…

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı temmuz ayına kadar uzatılmıştı. Ancak bu uygulamanın devam edip etmeyeceği belirsiz. Bu konuda açıklamayan yapan Yılmaz, “Burada aslolan, enflasyonu düşürmek. Enflasyonu düşürürseniz bu tür konulara da çok fazla ihtiyacınız kalmaz. Esas köklü çözüm enflasyonu tabii ki düşürmek; biz de bu perspektifle hareket ediyoruz. 2024’te bir dezenflasyon yılı, özellikle yıl ortasında belirgin az önce söylediğim gibi bir düşüş bekliyoruz.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIÖzgür Özel’in gündem ekonomi: En düşük emekli maaşını, asgari ücret düzeyine çıkarmak zorundayızSONRAKİ YAZIMotokurye ölmüştü; Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkındaki ‘yakalama’ kararı kaldırıldı

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version