Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Can Atalay için eylem: Halkın iradesini gasbetmeyin


ADANA –  Oturma eylemini sürdüren TİP’liler, AYM kararının biran önce uygulanarak Can Atalay’ın serbest bırakılmasını istedi. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Adana İl Örgütü,  tutuklu Hatay milletvekilleri Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ikinci kez verdiği hak ihlali kararını tanımayan Yargıtay’ı oturma eylemiyle protesto etti. Atatürk Parkı’nda oturma eylemini sürdüren TİP’liler, Yargıtay’ın Atalay’a dair tahliye kararını onaylamamasını kınayarak, serbest bırakılması talebini yineledi. 

 

Açıklamada konuşan, TİP Adana İl Yöneticisi Tufan Ünlüeser, “Bugün Hatay Milletvekilimiz Can Atalay’ın esaretinin 239. günü. Anayasa Mahkemesi’nin 2. kez vermiş olduğu kararı uygulamamakta ısrar eden, talimatla hareket eden mahkeme heyetinin bu tutumu karşısında onları ve yazdıkları talimatı tanımıyoruz. İşlerini yasalara uygun ve ciddiyetle yapması gereken bu mahkemenin uygulama zorunluluğu bulunan AYM kararı karşısındaki bu tutumu aleni bir suçtur ve bu heyetin üyeleri bir an önce HSK tarafından görevden alınmalıdır. Hatay halkının iradesi olan milletvekilimizin özgürlüğü artık daha fazla gasbedilmemelidir. Anayasa Mahkemesi kararı uygulanmalıdır. Can Atalay serbest bırakılmalıdır” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version