Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Büro Emekçileri Sendikası’ndan promosyon tepkisi


ADANA – Adana’da bir araya gelen Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, 3 yıllık 15 bin TL promosyon teklifini kabul etmediklerini belirterek, yeni bir rakamın belirlenmesini istedi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şubesi, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları için imzalanacak promosyon sözleşmesine dair Yüreğir Vergi Dairesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Adana Vergi Dairesi Başkanlığı’nın geçtiğimiz aylarda yaptığı görüşmelerde promosyon ödemesi için verilen en yüksek teklif 3 yıllık dönem için 15 bin 600 TL oldu.

Konuya dair yapılan açıklamada basın metnini BES Adana Şube Başkanı Fatma Sarıoğuz Güney, okudu. Bankaların karlarına kar katmaya devam ettiğini vurgulayan Güney, 15 bin 600 TL teklifin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu rakamın üzerinde bir rakam belirlenmesini istedi. Güney, Kasım 2022’de Ankara Vergi Dairesi Başkanlığınca imzalanan sözleşme ile personele 3 yıl için 25.000 TL  ve kredi kartlarına 3 ayda bir 300 TL puan verildiğini anımsatarak, bir sene sonra Adana’daki bankaların verdiği 15 bin 600 TL teklifi kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getirdi.

‘PROMOSYONLAR İÇİN ÇERÇEVE BİR KARARNAME ÇIKARTILMALI’

Taleplerinin kabul edilmemesi durumunda banka tarafından verilen kredi kartlarının kullanılmaması, maaşın yatırıldığı gün için otomatik EFT yapılması gibi bankaya gelir bırakan işlemleri minimuma indireceklerini söyleyen Güney, “Gerekiyorsa maaşlarımızı elden almaya hazırız. Madem biz yok sayılıyoruz, biz de bizi yok sayanları yok sayarız. Hiç kimsenin zorunlu müşterisi olmayacağız” dedi. Gerek özel, gerek kamu sektöründe yapılacak sözleşmeler konusunda emekçiler lehine düzenleme yapılması gerektiğini dile getiren Güney,  “Promosyonlar hakkında çerçeve bir Kararname çıkartılmalı, çalışanlar, Bankaların insafına bırakılmamalıdır. Büro Emekçileri Sendikası olarak, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanlarının haklı taleplerinin takipçisi olacağımızın, işveren, bankalar ve kamuoyu nezdinde bilinmesini isteriz” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version