Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bilet fiyatı 55 milyon dolar olan uzay yolculuğu 2 gün rötar yaptı

NASA, Türkiye’nin ilk uzay yolcusunu Falcon 9 ile ISS’e götürüyor


Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonu ertelendi. Fırlatmanın 19 Ocak Cuma günü 00.49’da yapılacağı bildirildi. Bu arada uçuş maliyetini Space.com açıkladı: “Koltuk başına 55 milyon dolar alınacak.”

Yani Türkiye, Alper Gezeravcı’yı uzaya göndermek için 55 milyon dolar, güncel kurla 1 milyar 650 milyon lira ödeyecek… Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak. Bu süre zarfında, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve TÜBİTAK Uzay uzmanlarından oluşan bir komisyonca belirlenen ve aralarında kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar literatüre katkı sağlayacak çalışmaların bulunduğu 13 deney uzayda gerçekleştirilecek.

İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi.

Hedeflenen fırlatma zamanı:
19 Ocak 2024 00:49 (Türkiye saati ile)

Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor.

Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla… https://t.co/TxKmFAHeFp

— Mehmet Fatih KACIR (@mfatihkacir) January 17, 2024

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından erteleme ile ilgili paylaşımda bulundu. Kacır paylaşımında “İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı: 19 Ocak 2024 00:49 (Türkiye saati ile) Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version