Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden: ABD, İran’la fiili vekalet savaşında değil


(Serbest Görüş) – ABD’nin üst üste iki gün İran destekli Direniş Ekseni’nin Yemen ayağını oluşturan Husilere saldırı düzenlemesiyle İsrail’in Gazze Savaşı bölgesel savaşa dönüşmeye başlarken, ABD Başkanı Joe Biden, İran’la fiili bir vekalet savaşı içinde olduklarını düşünmediğini söyledi.

ABD’nin İran’la fiili bir vekalet savaşı içinde olup olmadığı sorulduğunda “Hayır” yanıtını veren Biden, İran’ın ABD ile savaş istemediğini de sözlerine ekledi.

Batılı ülkelerin Husilerin Kızıldeniz’deki ticaret gemilerine yönelik saldırılarına müdahil olduğuna dair suçlamalarını sürekli reddeden İran, Husiler gibi Ortadoğu’daki direniş gruplarının Tahran’dan herhangi bir talimat almadığını, bağımsız hareket ettiğini söylüyor.
ABD’li yetkililer, ilkini Britanya ve diğer müttefiklerle düzenledikleri saldırıların, Husilerin saldırı yapma kabiliyetini zayıflatmayı amaçladığına dair açıklamalar yaptı.

ABD ile Britanya’nın saldırıların “yüksek bedelini” ödeyeceği tehdidinde bulunan Husiler, İsrail bağlantılı gemileri hedef almayı sürdürme sözü verdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version