Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bedelli askerlik ücreti açıklandı: 182 bin 609 lira

2023’te bedelli askerlik ücreti ne olacak; 100 bin lirayı aşacağı kesin gibi!


Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Bedelli askerlik tutarının, daha önce yapılan düzenlemeyle memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini ve miktar konusundaki belirsizliğin ortadan kaldırıldığını hatırlatan  Aktürk, “Hazine ve Maliye Bakanlığınca, Mali ve Sosyal Haklar genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 182 bin 609 lira 4 kuruş olmuştur. 8 Ocak 2024’ten itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Kameralı telefon kullanımı yasaklandı

Operasyon bölgelerinde cep telefonu kullanımına ilişkin tedbirlere de değinen bakanlık kaynakları, bu kapsamda harekat alanında görevli personelin cep telefonu kullanımı ile ilgili emir yayımlandığını ve bu emir doğrultusunda operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımının yasaklandığını bildirdi. Kaynaklar, ilgili mevzuat ve emirlere aykırı hareket ederek konusu suç teşkil eden paylaşım yaptığı tespit edilen personel hakkında ağır yaptırımlar uygulanacağını da belirtti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version