Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bankalardan emeklilere promosyon atağı: 15 bin lira ödeyecek

Bankalarda rekabet kızıştı: 41 bin 500 liralık rekor promosyon ödemesi


Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam oranın netleşmesinin ardından bankalar da promosyon atağına kalktı. ING Türkiye ve Türkiye Finans, emekli maaşını taşıyan emeklilere 15 bin TL’ye varan nakit promosyon vereceğini duyurdu.

SGK ve Bağ-Kur emeklisine 37,57’lik enflasyon farkına 5 puan getirilerek yüzde 42,6’ya çıkarıldı. En düşük emekli aylığı da 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıktı. Memur emeklisi maaşlarında ise yüzde 49,25 artış yapıldı.

2024 yılı maaş zamlarının belli olmasıyla birlikte bankalar da yarışa girmeye başladı. Promosyonu ilk güncelleyen banka ING Türkiye ve Türkiye Finans oldu.  ING Türkiye ve Türkiye Finans’a emekli maaşını taşıyan emekliler 15 bin TL’ye varan nakit promosyon fırsatından yararlanabileceğini açıkladı.

EMEKLİ PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Maaş yatırma ve çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse emekliler maaşlarını istedikleri bankalardan alabiliyor.

Maaşlarını taşımak isteyenler bankaya bildirim yapmak zorunda. Bildirim banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Daha avantajlı bir promosyon olması durumunda taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabiliyor. Ancak mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınıyor, kalanını ise iade ediliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version