Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Baltık ülkeleri, Rusya ve Belarus sınırına yığınak yapacak

Baltık ülkeleri, Rusya ve Belarus sınırına yığınak yapacak


TARKAN TEKTEN | HELSINKI

Estonya, Letonya ve Litvanya, Rusya ve Belarus ile olan sınırlarını güçlendiriyor. Estonya Kamu Yayın Kuruluşu ERR’nin haberine göre Estonya, Letonya ve Litvanya ortak, “Baltık Savunma Hattı” oluşturuyor. Bu savunma hattı kapsamında sınırdaki bariyerler güçlendirilecek ve sınıra yakın bölgelere sığınaklar inşa edilecek.

Anlaşma geçen hafta Letonya’nın başkenti Riga’da Estonya, Letonya ve Litvanya savunma bakanlarının katıldığı bir toplantıda imzalandı. Baltık ülkelerinin bu çalışmaları 2023 NATO Madrid Zirvesi’ndeki bölgesel savunmanın güçlendirilmesi kararına dayanıyor.

Estonya Savunma Bakanlığı Rusya ve Belarus tarafındaki hareketlilikten dolayı bu tür tedbirlere başvurmak zorunda kalındığını ve kararın dikkatlice ve düşünülerek alınmış olduğunu açıkladı.

Estonya Savunma Bakanlığı, barış zamanında Rusya sınırına herhangi bir patlayıcı, kesici veya başka bir engel koyulmayacağını ancak sınıra yakın bölgelerdeki inşa edilmesi planlanan 600 kadar sığınağa acil durumlarda ihtiyaç bölgesine sevk edilmek üzere bir takım maddelerin depolanabileceğini belirtti.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version