Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrupa’dan İmralı’ya kartpostal kampanyası başladı


HABER MERKEZİ – PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm talebiyle yürütülen küresel kampanya kapsamında Avrupa kentlerinden İmralı’ya kartpostal gönderilmeye başlandı.

 

Kürt meselesinin çözümünde ana aktör olarak işaret edilen PKK Lideri Abdullah Öcalan için 10 Ekim’de dünya genelinde 74 merkezde yapılan açıklamalarda, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” talebiyle başlatılan küresel kampanya, 3’üncü ayını geride bırakmak üzere. Bugüne dek birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirilen kampanya kapsamında daha önce duyurusu yapılan İmralı’ya kartpostal gönderilmeye başlandı.

 

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, öncülük ettiği kartpostal gönderme kampanyasının startını bugün itibariyle verdiklerini duyurdu.

 

Zümrüt, yürüttükleri çalışmaların tamamlanmasıyla hazırladıkları kartların dağıtımına ve İmralı’ya gönderimine başlandığını açıkladı.

 

Aralarında Kürtçe, İngilizce, Fransızcanın da olduğu farklı dillerde hazırlanan kartlarda, özgürlüğü talep edilen Abdullah Öcalan’ın özellikle kadın özgürlüğü, çevre ve küresel krizlere çözüm içeren mesajları yer aldı.

 

Bu mesajlardan bazıları şöyle:

 

“Sayın Abdullah Öcalan,

Size dayanışma için yazıyorum. Bugün kadınlar her yerde hakları için mücadele ediyor. Şöyle demiştiniz: ‘Kadınlar özgürleşmeden bir toplum asla özgür olamaz.’ Ayrıca dünyaya ilham olan Jin, Jiyan, Azadî sloganını verdiniz! Size katılıyor ve kadın özgürlüğü teorilerinizi her yerdeki eşitlik hareketleriyle birlikte ilerletebilmeniz ve uygulayabilmeniz için özgürlüğünüzü talep ediyorum.”

 

*

“Sayın Abdullah Öcalan,

 

‘Açlığın, işsizliğin, savaşın, yağmanın ekolojiye ihanetin sonucu olduğunu, ekolojiye dayanmayan bir toplum sağlıklı olamayacağını’ söylediniz.  Bu perspektifinize tüm kalbimle katılıyorum ve sosyal ekolojiye dair fikirlerinizi geliştirebilmeniz için acil fiziksel özgürlüğünüzü talep ediyorum.”

 

*

“Sayın Abdullah Öcalan,

 

Bu mesajı desteğimi ifade etmek için gönderiyorum. Savaşlar ve çatışmalar tüm dünyada artıyor. ‘Barış ile savaş arasında savaş seçimi elbette daha zordur ama bence anlamlı ve başarılı olanı barıştır’ perspektifinize yürekten katılıyorum. Fikrinize tüm kalbimle katılıyorum ve felsefenizi daha da genişletebilmeniz için acil fiziki özgürlüğünüzü istiyorum.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version