Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Astronot Gezeravcı, uzaydan Erdoğan’a bağlandı: Burada deneyler yapacağım

Astronot Gezeravcı, uzaydan Erdoğan’a bağlandı: Burada deneyler yapacağım


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile görüntülü görüşme yaptı. Alper Gezeravcı, “Yıllarca uzayı başka milletlere ait olan bir rüya olarak kabul edip, hayal bile etmekten çekinen ben de dahil nice Türk gencine ve gelecek neslimize bu hayali gerçek hale getirerek hediye ettiniz.” dedi. Gezeravcı, uzayda deneyler yapacağını anlattı. Alper Gezeravcı’nın içinde bulunduğu uzay aracının kenetlendiği ISS’in dünyaya uzaklığı yaklaşık 400 km…

Uzaya çıkan ilk Türk olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı, uzaydan ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğa’la yaptı. Erdoğan ile Alper Gezeravcı arasındaki görüşmeden satır başları şu şekilde:

Erdoğan: ISS’de görevinin hangi aşamasındasın?

Gezeravcı: 8 aylık eğitimin ardından ISS’ye ulaşır ulaşmaz çalışmalara başladım. Deney düzeneklerimizi dragon kapsülünden ISS’deki bölgelere taşıdık. Deneylerimize başladım. Buradaki ortamın dünyadan en önemli farkı yer çekimi yokluğu diyebilirim. Havada bir kuş misali özgürce hareket edebiliyoruz. Yolculuğun ilk kısmının amacı alt atmosfer bölümünü aşarak uzaya ulaşmaktı. Yolculuğun en riskli kısmı buydu. Ardından 200 km’lik yörüngede dünya etrafında tur atarak istasyonun bulunduğu yörüngeye ulaştık ve ISS’ye kenetlendik. Dünya yörüngesindeki turumuz 36 saat sürdü. Planladığımız şekilde ISS’ye ulaştık

Erdoğan: Ülkemiz tarihindeki bu ilk ve çok önemli vazifeyi yerine getirmek için çıktığın yolda sana başarılar diliyorum. Senin seyahatinle birlikte uzay çalışmalarında da artık yeni bir dönemin kapısını araladık.

Gezeravcı: Sayın Cumhurbaşkanım, yolculuğumuzun ilk kısmı 10 dakika sürdü ve en zor kısmı buydu. Eğitimli ekip olarak sürekli destek halinde olduk. Hazırlıklıydık. Planlanan şekilde uzay istasyonuna ulaştık.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version