Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara’daki açlık grevi 4’üncü gününde


ANKARA – PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için cezaevlerinde başlatılan açlık grevine destek amaçlı DEM Parti Ankara İl Örgütü’nde başlatılan açlık grevi eylemi 4’üncü gününde. 

 

İmralı Adası’nda tecrit altında tutulan ve 35 aydır kendisinden haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözülmesi talebiyle cezaevlerinde 27 Kasım 2023’te başlatılan açlık grevi eylemi 2 ayı geride bıraktı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Örgütü, eyleme destek amaçlı 25 Ocak’ta açlık grevi eylemi başlattı. 

 

DEM Parti Ankara İl Örgütü binasındaki eylemi bugün Mamak İlçe Örgütü devraldı. Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) ve Fatma Ana Cemevi’nden isimler eylemcileri ziyaret etti. Eylemin yarın sadece kadınlar tarafından sürdürüleceği öğrenildi. 

 

‘TECRİT HALKLAR ÜZERİNDE SÜRDÜRÜLÜYOR’

 

Tecridin tüm topluma dönük olduğunu vurgulayan Hüsnüye Kat, “Tecrit insanlık suçudur. Tecrit sadece Sayın Öcalan ve cezaevindeki arkadaşlarımız üzerinde yoğun bir şekilde sürdürülmüyor. Bütün Türkiye ve Kürdistan halkı üzerinde sürdürülüyor. Tecrit savaştır, tecavüzdür, tacizdir, katliamdır. Tecridin kalkması gerekiyor. Barışın olması ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için bu şarttır” ifadelerini kullandı. 

 

DAD Ankara Şube Başkanı Mustafa Karabudak, “Tecrit hepimizin sorunu” dedi. Karabudak, “Sayın Öcalan şahsında bir halk tecride uğratılmış durumda. Bunu kınıyoruz. Kürt halkı barış için elinden gelen tüm demokratik yöntemleri kullandı, karşılık alamayınca açlık grevine yattı. İçeride ve dışarıda tüm canları selamlıyoruz. Bizler barışa çıra olan canların yanındayız ve elimizden geldiğince dayanışmayı büyütüp destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Açlık grevi eylemi, DAD temsilcilerinin deyişler ve stranlarıyla devam etti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version