Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aile hekimleri, Sağlık Bakanı’nı yalanladı: Nezle değil, Covid geçiriyoruz

Aile hekimleri, Sağlık Bakanı’nı yalanladı: Nezle değil, Covid geçiriyoruz


Hastaneleri dolup taşıran salgını değerlendiren TTB Aile Hekimliği Kolu, “Yaşadığımız şey Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dediği gibi nezle değil. Hastalarımız Covid geçiriyor.” açıklamasında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK) son haftalarda yaşanan çoklu salgına dair açıklama yaptı. Online yapılan açıklamada söz alan AHEK Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, “AHEK olarak en son ekim ayında bir açıklama yapmış ve her 3 kişiden birinin rapor aldığını, çocukların okula gidemediğini söylemiştik. Bugünün dünden farkı; tedbirler alınmadığı için salgın yükseliş hızı azalmıyor. Günlerce seyrediyor. Biz sağlık çalışanları olarak biliyoruz ki; hastalarımız Covid geçiriyor. Sağlık Bakanının ifade ettiği gibi yaşadığımız şey nezle değil!” diye konuştu.

AHEK Sekreteri Dr. Sibel Uyan ise “Okullarda dersler durmuş halde. İşçiler hasta halde işe gidiyor toplu taşıma kullanıyor, salgın yayılıyor. Son bir aydır gördüğümüz tabloda tüm okullar hastalıktan kırılıyor, iş yerlerinde çalışanlar hastalıktan kırılıyor. Salgın yayılıyor. Oysa Sağlık Bakanlığı’nın elinde mevcut salgına ilişkin veriler mevcutken, salgının kapsamı ve toplumda yarattığı tahribat bilinmekte iken bunu kamuoyundan gizleyerek toplumun salgından korunması için alınması gereken tedbirlerden kaçındığı açıktır. Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül Influenza ve Covid salgınıdır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version