Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Afganistan’da Rus tescilli ‘charter’ uçağı düştü

Afganistan’da Rus tescilli ‘charter’ uçağı düştü

Afganistan’ın kuzeyindeki Badahşan bölgesinde içerisinde 6 kişinin bulunduğu bildirilen Rus tescilli bir charter uçağının düştüğü bildirildi. Rus haber kaynağı SHOT’un isimsiz bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, uçağın radar ekranlarından kaybolmasından yaklaşık 25 dakika önce pilot, yakıtın azaldığını ve uçağın Tacikistan’daki bir havaalanına inmeye çalışacağını bildirdi. SHOT’un haberine göre pilot daha sonra bir motorun durduğunu ve ardından ikincisinin de durduğunu bildirdi.

Medyaya yansıyan bilgilere göre uçak kazası dün gece Çin, Tacikistan ve Pakistan sınırlarının kesiştiği dağlık bir bölgede meydana geldi. Yerel polis yetkilileri, bugün sabah bölgeden ihbar aldıklarını açıkladı. Bunun üzerine ekipler olay yerine gönderildi.

Bazı kaynaklar düşen uçağın Hindistan’a ait olduğunu öne sürdü. Hint medyası ise Hindistan’ın yolcu uçaklarının kazanın gerçekleştiği rotayı kullanmadığını yazdı. Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGCA) de Hindistan’a ait olmadığını belirtti.

İlerleyen saatlerde uçağın Rus tescilli olduğu ve içerisinde 6 kişinin bulunduğu basına yansıdı. Reuters’in haberinde düşen uçağın ‘içinde 6 kişinin bulunduğu Rus tescilli bir charter uçağı’ olduğu aktarıldı. Uçağın bir gün önce Afganistan üzerindeki radar ekranlarından kaybolduğu aktarıldı.

Uçak, Fransız yapımı Dassault Aviation (AM.PA) uçağıyla Tayland’ın Pattaya’daki Utapao Havalimanı’ndan Hindistan ve Özbekistan üzerinden Moskova’ya giden charter ambulans uçuşuydu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version