Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti’ne destek: Talebimiz özgürlük ve barış


AMED – Amed’de Adalet Nöbeti eylemine destek ziyaretinde bulunanlar, taleplerinin barış ve özgürlük olduğunu söyledi.

 

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde mutlak tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile İmralı’daki diğer tutsaklar Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’tan 34 aydır haber alınamıyor. Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması talepleriyle birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor. Barış Anneleri ile tutsak yakınlarının öncülük ettiği Adalet Nöbeti’nin sürdüğü kentlerden biri de Amed. 

 

‘GÖRÜŞMELER SAĞLANMALI’

 

Amed’de nöbet eylemine destek veren Makbule Güven, İmralı tecridinin kaldırılması halinde hem nöbetin son bulacağını hem de benzer taleplerle cezaevlerindeki tutsakların başlattığı açlık grevi eyleminin son bulacağını vurguladı. Kürtlerin tecride “dur” demesi gerektiğini vurgulayan Güven, “Çocuklarımızın cenazeleri cezaevinden çıkmadan harekete geçelim” diye kaydetti. 

 

Güven, İmralı’daki cezaevi sistemine işaret ederek, “Uçan kuş bile bu cezaevini göremiyor” dedi. Söz konusu sistemin dünyanın hiçbir ülkesinde olamadığını söyleyen Güven, “Abdullah Öcalan, avukatları ve ailesi ile görüştürülmesi gerekiyor. Bunun için tecrit kalkmalıdır” diye kaydetti. 

 

ADALET NÖBETİ’NE DESTEK ÇAĞRISI

 

Adalet Nöbeti’ni destekleyenlerden Mehmet Kaya, tecrit kalkmadan çatışmalardan kaynaklanan gözyaşlarının dinmeyeceğini vurguladı. Ölüm değil, barış ve özgürlük istediklerini vurgulayan Kaya, “Demokratik bir Türkiye ve özerk Kurdistan” taleplerinin olduğunu vurguladı. 

 

Rıfat Ronî, tecridin tüm topluma sirayet ettiğine işaret etti. Ronî, 2013-2015 yılları arasında Öcalan ile yapılan görüşmeleri hatırlatarak, söz konusu dönemde kimsenin burnunun dahi kanamadığını, annelerin gözyaşının akmadığını kaydetti. Ronî, tecridin kaldırılması için sürdürülen Adalet Nöbeti’ne destek çağrısı yaptı. 

 

Abdurrazak Sevgioğlu, “Tutuklular hak ihlallerine maruz kalıyor” dedi. Sevgioğlu, tutsakların kanunlarda olmayan uygulamalarla karşı karşıya olduklarını vurguladı. Sevgioğlu, “Kürt halkı kitlesel olarak bu tecride karşı seslerini ve eylemlerini yükseltmeli. Böyle olursa iktidar tecridi kaldırmak zorunda kalacaktır” diye kaydetti.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version