Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti sürüyor: Bu hukuksuzluğu sonlandıracağız


HABER MERKEZİ – Amaçlarına ulaşıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Adalet Nöbeti eylemcileri, hep birlikte var olan hukuksuzluğu sonlandıracaklarını belirtti.

 

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde 35 aydır kendisinden haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorunun çözümü için başlatılan Adalet Nöbeti birçok kentte devam ediyor.

 

WAN

 

Wan’da, tutsak yakınları ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (TUHAY-DER) başlattığı nöbet eylemi 56’ıncı gününe girdi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Örgütü binasında süren nöbeti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Milletvekili Gülderen Varlı, Erdîş ilçesindeki tutsak yakınları, Altıntepe Mahallesi sakinleri ile çok sayıda kişi ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan tutsak annesi Azize Çakır, tutsaklara yönelik baskılara dikkat çekerek, “Kürt halkı olarak kendimizi yeni tanımaya başladık, bu tanıma Sayın Öcalan sayesinde gerçekleşti. Bizler artık savaş istemiyoruz” dedi. Tutsak annesi Şefika Ekinci de, açlık grevindeki tutsakların taleplerinin yerine getirilerek, Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını istediklerini söyledi. Ekinci, “Artık kan dökülsün istemiyoruz. Tutsaklarımız ve Sayın Öcalan üzerinde zulüm ve zorluk var. Eğer ki Sayın Öcalan özgür kalırsa, tutsaklarımız da özgür kalır. Hasta tutsaklarımız bile tedavi edilmiyor” ifadelerini kullandı. Tutsak babası Salih Ergün ise, şunları belirtti: “Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınıyorum. Bugün tüm zindanlarda tecrit uygulanıyor. Tutsakların talebi yerine getirilip, Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kırılana kadar mücadelemiz devam edecek. Gün artık bizim günümüz, gün artık özgürlük günü. Son muhteşem olacak. Kol kola girip bu hukuksuzluğu yıkacağız.”

 

Nöbet eylemi, konuşmaların ardından “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla devam etti.

 

MERSİN 

 

Mersin’de, Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan nöbet, dernek binasında 57’nci gününde sürdü. Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra halkın katılım gösterdiği eylemde, sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. 

 

Gün boyu katılımlarla desteklenen eylem, annelerin söylediği klamlarla devam etti. 

 

MÊRDÎN

 

Mêrdîn’de, Barış Anneleri ve tutsak yakınları öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DBP il binasında 23’üncü gününde sürdü. Eylemi ziyaret edenler arasında dengbej Hacer de yer aldı. Adalet Nöbeti’ndeki Barış Annesi Ferha Akbulut, tecridin sadece Abdullah Öcalan ve tutsaklar üzerinde değil tüm halklar üzerinde uygulandığını dile getirerek, hasta tutsakların durumuna dikkat çekti. Akbulut, “Tecridin kaldırılması gerekiyor. Yol bellidir. Bizler barış, özgürlük, eşitlik, huzur istiyoruz. Bütün anneler el ele versin kimsenin kanı dökülmesin istiyoruz. Bütün annelere çağrımız; bu eyleme sahip çıkmalarıdır. Savaş ve kanla çözüm olmaz. Çözüm diyalogla mümkündür. Artık yeter diyoruz. Bu kan dursun, tecrit kalksın istiyoruz” diye konuştu.  Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Şirin Keskin’in annesi Kadriye Keskin de, Abdullah Öcalan’ın özgür olmasını ve tutukluların serbest bırakılmasını istediklerini dile getirerek, “Halkımız için özgürlük istiyoruz” dedi.

 

İSTANBUL 

 

İstanbul’da, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan eylem, DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında 47’nci gününde sürdü. Eylemin gerçekleştiği salona Kürtçe ve Türkçe, “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım” ve “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartları asıldı. Katılımcıların Kürtçe ve Türkçe “Tecrit insanlık suçudur” yazılı beyaz önlükleri giydiği eylemde sık sık, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Bijî Serok Apo”  sloganları atıldı.

 

Ziyaretlerin devam ettiği nöbet eylemine, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER), CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin ve beraberinde heyet ziyarette bulundu. Katılımcılar, yapılan ziyaretlerde mücadele kararlılığını vurguladı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version