Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Açlık grevine destek veren siyasetçiler: Masa yeniden kurulmalı


ANKARA- PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla tutsaklar tarafından başlatılan açlık grevi yayılırken, siyasetçiler, İmralı’da Öcalan ile kurulan müzakere masasının yerinden kurulmasını istedi. 

 

Kurdistan ve Türkiye kentlerinde bulunan cezaevlerinde binlerce tutsağın 27 Kasım’da başlattığı açlık grevleri eylemleri yayılıyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Ankara İl Örgütü Kadın Meclisi üyesi Ayşenur Dilan Karademir, İl Örgütü Yöneticisi Ramazan Karakoç, Çankaya İlçe Örgütü Yöneticisi Mert Ömerbeyoğlu, İl Yöneticisi Hüseyin Gökoğlu, Murat Salgın ve Devrimci Parti üyesi Enes Uğur Tekin Ankara İl Örgütünde 5 gün sürecek açlık grevine başladı. Eyleme ilişkin İl Örgütünde düzenlenen basın toplantısına Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, milletvekilleri ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri katıldı. Toplantı salonuna, “Bu kızılca kıyamet, bu işkence, bu kan, bu sabır, bu inat sadece ve sadece insan olmakta ısrar etmek için: çözümün adresi İmralı’dır” yazılı pankart asıldı.

 

‘MÜZAKERE SÜRECİNİN ÖNÜNÜ AÇIN’

 

Mutlak tecridin kaldırılması ve 40 yılı bulan savaşın barış içinde çözüme kavuşması için eyleme başladıklarını dile getiren DEM Parti İl Örgütü Eşbaşkanı Fatin Kanat, “Sunduğumuz bu destek farklı etkinlik ve süreçlerle devam edecek. Bu sürecin peşini bırakmayacağımızı buradan ilan ediyoruz, iktidar sahiplerine diyalog ve müzakere sürecini açmaya davet ediyoruz. Yürüdüğünüz yol yol değil, ülke bir kan gölüne dönüyor. İmralı Ada hapishanesindeki mutlak tecridi bir an önce sonlandırmanızı istiyoruz, adayı açın” dedi. 

 

‘TEK BİR TALEP VAR’

 

Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan da cezaevlerinde yükselen sese kulak verdiklerini söyledi. Tanhan, “Bugün zindanlarda süren direniş büyük bir direniştir. Tek bir talep var, diyalog ve çözüm yolunu açın ve Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kaldırın. Bu hukuki bir taleptir. Adalet Nöbetindeki annelerimizin sürdürdüğü nöbeti de selamlıyorum. Kürt anneler her zaman direnişi ördü ve büyüttü. Eğer bir tebrik olacaksa, Nobel Barış ödülü verilecekse Barış Annelerine, Kürt annelerine verilmesi gerekiyor. Çünkü savaşta 20- 25 yaşlarında katledilen genç çocukları nasıl barışı istedilerse onlarda bu talebin izinden giderek bu direnişe öncülük ediyor. Barıştaki bu ısrar Kürt annelerinden, Kürt halkından ve dostlarının tarihinden geliyor. Bu sesi yükseltmek gerekiyor, zindanlardan Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için gelen sese kulak verilmelidir” diye konuştu. 

 

‘BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ’

 

Agirî milletvekili Heval Bozdağ da “Bu ülkede bir Kürt sorunu var ve barış talep eden milyonlar var. Demokratik bir kamuoyu oluşturmak için toplumun öncüleri bir araya geldiler. Cezaevlerinde başlayan bu grevler aslında hukuksuzluklara karşı başlatılmıştır. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılarak müzakere yolu açılmalıdır. Ortadoğu kan gölüne dönmüş durumda. Bu hukuksuzluklara karşı taleplerini dile getiren yoldaşların talepleri karşılanmıyor, ihtiyaç olan vitaminler verilmiyor ve tecrit uygulanıyor. Tecrit içinde tecrit uygulanıyor. Biz barışın sesini yükselteceğiz.”

 

‘MASA YENİDEN KURULMALIDIR’

 

DEM Parti Meclisi Üyesi Pakize Sinemillioğlu ise, “Taybet Anayı unutmadan, Cemile Cağırganın bedeninin annesi tarafından buzdolabında saklandığını unutmadan, bir an önce bu ülkeye, Ortadoğu’ya barışın gelmesi gerekiyor. Bunun için Sayın Abdullah Öcalan ile müzakere yolunun açılması devrilen masanın yeniden kurulması gerekiyor. Barış yolu açılmalıdır ve kazanan biz olacağız, barış olacak” diye konuştu. 

Açlık grevine başlayan siyasetçiler de PKK Lideri Abdullah Öcalan ile diyalog sürecinin başlatması gerektiğini ifade etti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version