Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Açlık grevindeki DEM Parti’liler: Bu zulmü kabul etmiyoruz


ANKARA – DEM Parti Ankara İl Örgütü’nde başlatılan açlık grevi eylemi 2’inci gününde partinin ilçe örgütü yöneticileri, Anka-Der ve DBP’sinden temsilcilerin katılımıyla sürdü. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Ankara İl Örgütü’nde “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa demokratik çözüm” şiarıyla başlatılan açlık grevi 2’nci gününde devam ediyor. 

 

Açlık grevine DEM Parti Yenimahalle ve Altındağ İlçe Örgütü Yöneticileri ile  DBP İç Anadolu Sözcüsü Ensar Bozkurt katıldı. Eyleme stranlarıyla Anka Komelaya Ziman Çand Hûner (Anka Dil Kültür Sanat Derneği/Anka-Der) Müzik Grubu ve Barış Annesi Hatice Ay destek verdi. Eylemin gerçekleştirildiği salonuna, “Bu kızılca kıyamet, bu işkence, bu kan, bu sabır, bu inat sadece ve sadece insan olmakta ısrar etmek için: çözümün adresi İmralı’dır” yazılı pankart asıldı.

 

‘TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN BİR FIRSAT’

 

Anka-Der Müzik Grubundan Nurettin Kemertaş, “Devam eden açlık grevleri ve Sayın Öcalan üzerindeki tecridin toplum için de ülke için de iyi olmadığı ortadadır. Bu tecridin bir an önce kaldırılmasının, bir an önce toplumsal barışın sağlanmasının ve ülkenin siyasal, sosyal, ekonomik olarak refaha erişmesinin yolu da barıştan kardeşlikten geçiyor. Sayın Öcalan’ın serbest bırakılması toplumsal barışın sağlanması için büyük bir fırsattır. Bizim temennimiz de budur” diye konuştu.

Tecrit politikalarıyla Kürt kültürünün de soykırıma uğradığını belirten Kemertaş, “Kültürel soykırım beraberinde toplumlardaki kutuplaşmayı getiriyor. Biz de kültürümüzü yaşatabilmek için derneklerimizde arkadaşlarımızla Kürtçenin her lehçesinde ve diğer dillerde çalışmalar yürütmeye çalışıyoruz” dedi.

 

‘BU ZULMÜ KABUL ETMİYORUZ’

 

Abdullah Öcalan’ın üzerindeki mutlak tecridin aslında herkesin üzerinde olduğunu ve tecridin kaldırılması için gerçekleştirilen eylemlere herkesin destek vermesi gerektiğini söyleyen Barış Annesi Hatice Ay, “Biz barış anneleriyiz. Barış diyoruz, katliam istemiyoruz, zulüm istemiyoruz. Zindanlardaki zulmü hiçbir zaman kabul etmedik. Ne dünya ne de biz kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version