Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

5 kentte ‘özgürlük’ talebiyle Adalet Nöbeti eylemi


HABER MERKEZİ – “Abdullah Öcalan’a özgürlük” talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 5 kentte devam etti.  

 

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde 34 aydır kendisinden haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorunun çözümü için başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor. 

 

İSTANBUL 

 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde İstanbul’da başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 40’ıncı gününde sürüyor. Tutsak yakınları, DEM Parti Sancaktepe İlçe Örgütü binasında biraraya gelerek, eylemlerini sürdürdü. “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giyen tutsak yakınlarını, DEM Parti Çekmeköy İlçe Örgütü yöneticileri ile çok sayıda kişi ziyaret etti. Nöbet eyleminde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne dair mesajlar verildi. 

 

MÊRDÎN 

 

Mêrdîn’de DBP binasında başlatılan Adalet Nöbeti eylemi de sürüyor. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve beraberindeki çok sayıda kişi bugün eylemdeki tutsak yakınları ve Barış Annelerini ziyaret etti. Barış Nöbeti’ndeki anneler, eylemleri boyunca türküler seslendirdi. 

 

ADANA

 

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) öncülüğündeki Adalet Nöbeti, 49’uncu gününde devam ediyor. Barış Anneleri öncülüğünde sürdürülen eyleme, DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri destek ziyaretinde bulundu. Nöbette, Serê Salê (yılbaşı) kutlaması kapsamında müzik dinletisi yapıldı. Barış Anneleri, Türk yargı sistemini oynadıkları “Hakim-tutsak” skeçiyle tiye aldı. Eylemde sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atıldı. 

 

MERSİN

 

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından Mersin’de başlatılan Adalet Nöbeti ise 49’uncu gününde devam etti. Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etti. 

WAN

Wan’da “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası kapsamında tutsak yakınları ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER)’in başlattığı Adalet Nöbeti 48’inci gününde devam ediyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Örgütü binasında devam eden nöbet, yoğun ilgiyle karşılanıyor.  Eylem ziyaretçilerle sürerken,  eylemde Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununa çözüm talebi tekrarlandı.

‘TALEPLER DUYULSUN’

Öte yandan eylemde konuşan Amine Kaya da, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerinin son bulması için tutsakların taleplerine bir an önce kulak verilmesi gerektiğini söyledi. Kaya, “Tutsakların talepleri bizlerinde talepleridir. Tüm annelerin acısı birdir. Yetkililerin bir an önce gereken adımı atması gerekiyor. Çocuklarımızı bizden uzak yerlere sürgün ediyorlar. Bu baskıların son bulması gerekiyor. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılsın ve Sayın Öcalan ile bir an önce görüşmeler sağlansın. Tecridin kalkması için talepler duyulsun”  diye konuştu.

Eylem, yapılan ziyaretler ve “Bijî Berxwedana Zindanan” sloganıyla son buldu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version