Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

30 yıllık tutsaklar Laçin ve Bekir tahliye edildi


BOLU –  30 yıldır cezaevinde tutsak edilen Lokman Laçin ve Kuzey ve Doğu Suriyeli Kamuran Reşit Bekir tahliye edildi.

 

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde 30 yıldır tutulan Lokman Laçin ve Kuzey ve Doğu Suriyeli Kamuran Reşit Bekir tahliye edildi. Tutsakları, cezaevi önünde ailelerinin yanı sıra Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) Eş Başkanı Mehmet Şafi Erol ve dernek yöneticileri karşıladı.

 

‘ÖCALAN ÖZGÜR OLMADAN HİÇ BİRİMİZ ÖZGÜR DEĞİLİZ’

 

Tahliye edilen tutsaklardan Lokman Laçin, Kürt halkının yıllardır büyük  zulüm gördüğüne değindi. Laçin, “Sayın Öcalan özgürlüğüne kavuşmadan hiçbirimiz özgür olmayacağız. Bu süreçte hayatını yitiren arkadaşlarım oldu. Onları saygıyla anıyorum ve onlara layık olmaya çalışacağım” diye vurguladı. 

Tahliye olan Kamuran Reşit Bekir ise kontrol için polislerce İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne götürülmesinin ardından Geri Gönderme Merkezi’ne götürülmek üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

 

7’DEN FAZLA CEZAEVİNE SÜRGÜN

 

Mardin’de 24 Eylül 1993’de gözaltına alınan Lokman Laçin çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi’nce (DGM) “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verilerek tutuklandı. Tutukluluğu boyunca 7’den fazla cezaevine sürgün edildi. Son olarak Bolu F Tipi Kapalı Cezaevinden tahliye edildi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version