Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Bölge’deki ABD Bağdat Büyükelçiliğine roket saldırısı


HABER MERKEZİ – Bağdat’taki ABD Büyükelçiliğine roket saldırısı düzenlendi. Atılan roketler Büyükelçilik binasının yakınlarına düşerken, saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

 

ABD’nin Irak ve Suriye’deki askeri üsleri ve temsilciliklerine yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğine yönelik roket saldırısında bulunuldu. 

Irak devlet kurumlarının ve uluslararası güçlere ait kuruluşların bulunduğu Yeşil Bölge’de yer alan ABD Büyükelçiliğine dönük saldırı sabah saat 04.15 sıralarında gerçekleşti. Saldırı sonrası Büyükelçilik binası yakınlarında patlama sesleri duyuldu.

 

Irak medyası, atılan iki roketin Büyükelçilik binasının yakınlarına düştüğünü duyurdu. 

 

Amerikan Büyükelçiliği sözcüsü, AFP’ye gönderdiği açıklamada saldırıyı doğruladı. Saldırıda herhangi bir can kaybı olmadığını açıklayan sözcü, saldırının “İran’a bağlı milislerin” izlerini taşıdığını belirtti.

 

Büyükelçilik sözcüsü, “Kendimizi savunma ve personelimizi dünyanın her yerinde koruma hakkımızı saklı tuttuğumuzu yineliyoruz” dedi.

 

Sözcü, Irak Hükümetine ise diplomatik personeli ve uluslararası DAİŞ Karşıtı Koalisyonu “korumak için elinden gelen her şeyi yapması” çağrısında bulundu.

 

GAZZE’DEKİ SAVAŞ SONRASI SALDIRILAR ARTTI

 

Washington’a göre İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlamasından on gün sonra, 17 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye’deki askerlerine yönelik en az 78 saldırı gerçekleşti.

 

6 Aralık’ta ABD’nin Hewlêr kentinde bulunan Herir askeri üssü ile Anbar kentindeki Eyn Esas üssüne yönelik geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen saldırıları Irak İslami Direniş Güçleri (İslami Mukavemet) üstlenmişti.

 

İran yanlısı olarak suçlanan gruplar saldırılarına gerekçe olarak Washington’un Gazze’deki savaşta İsrail’e verdiği desteği gösteriyorlar.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version