Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yapay zeka üniversiteleri çaresiz bıraktı, bitirme tezi kalkıyor

Yapay zeka üniversiteleri çaresiz bıraktı, bitirme tezi kalkıyor


ENSAR NUR | TR724 HABER

ÇEKYA | Yapay zekanın öğrenciler tarafından etik dışı olarak kullanılması üniversitelerin işleyiş biçimini de değiştiriyor. Prag’daki bir üniversite lisans öğrencilerinin bitirme tezi yükümlülüğünü kaldırdı. Gerekçe ise yapay zekaya yazdırılan tezlerin artması ve tezin anlamını yitirmesi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin haberine göre, Prag Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi, lisans öğrencilerinin ödevlerinin yapay zekâ tarafından yazılmasını önlemek için bitirme tezlerini kaldırmaya karar verdi.

Fakülte dekanına göre, birçok öğrenci tezlerini yazmak için yapay zeka kullanıyor ya da para karşılığında ajanslara yazdırıyor. Dekan, öğrencilerin becerilerini ve kapasitelerini geliştirmeyi amaçlayan tez çalışmasının böyle bir ortamda anlamını yitirdiğini ifade ediyor.

Uzmanlara göre ülkedeki diğer üniversiteler de yapay zekanın hem öğrenciler hem de öğretim görevlileri tarafından kullanımına karşı önlemler almayı ve bunları denetlemeyi düşünüyor. Başkent Prag’daki en büyük kurum olan Charles Üniversitesi’nin rektörü geçtiğimiz Nisan ayında bir bildiri yayınlayarak kısmen de olsa yapay zekadan esinlenen bir kopyanın intihal sayılacağını açıklamıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version