Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

YAPAY ZEKA| New York Times, OpenAI’a milyarlarca dolarlık telif davası açtı

YAPAY ZEKA| New York Times, OpenAI’a milyarlarca dolarlık telif davası açtı


Foto: REUTERS/Shannon Stapleton

ENSAR NUR | TR724 HABER

Dünyanın en büyük gazetelerinden New York Times, telif hakkı ihlali nedeniyle OpenAI ve Microsoft’a milyarlarca dolarlık dava açtı.

New York Times gazetesi, yayınlanan çalışmalarının başta Chat GPT olmak üzere yapay zeka teknolojilerinin eğitilmesi için izinsiz kullanımı konusunda önemli bir adım attı. Gazete, yazılı çalışmalarıyla ilgili telif hakkı sorunları nedeniyle dava açan ilk ABD merkezli büyük medya kuruluşu oldu.

Net miktarda bir para talebinde bulunmayan gazete, sanıkların “The Times’ın benzersiz değerli eserlerinin yasadışı kopyalanması ve kullanılması” ile ilgili “milyarlarca dolarlık yasal ve fiili zararlardan” sorumlu tutulması gerektiğini söylüyor.

Davada ayrıca, New York Times’ın telif hakkıyla korunan materyallerini kullanan şirketlerin tüm eğitim verilerini ve sohbet robot modellerini silme talebinde bulunuluyor.

Gazete, şu anda haber kaynağıyla rekabet eden otomatik sohbet robotlarını eğitmek için milyonlarca Times makalesinin kullanıldığını iddia ediyor. Şikayet, bir sohbet robotunun kullanıcılara Times’ın okumak için ücretli abonelik gerektirecek makalelerinden neredeyse kelimesi kelimesine alıntılar yaptığı birkaç örneğe atıfta bulunuyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version