Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ürdün, Gazze’deki Aziz Porphyrius Kilisesi’nde mahsur kalan Filistinlilere Noel’de paraşütle yardım attı

Ürdün, Gazze'deki Aziz Porphyrius Kilisesi'nde mahsur kalan Filistinlilere Noel'de paraşütle yardım attı


– Dünyanın en eski üçüncü kilisesi olduğu sanılan ve Gazze Şeridi’ndeki aktif en eski kilise konumunda bulunan Aziz Porphyrius’a sığınmış durumdaki yüzlerce Filistinliye, Ürdün, dün gece Noel’e giriş öncesi havadan yardım malzemesi attı.

Ürdün ordusunun açıklamasında 4. yüzyılda inşa edilen Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi’nde mahsur kalanların zorlu koşullar altında, gıda ve temel ihtiyaçlardan mahrum şekilde hayatta kalmaya çalıştığı belirtildi.

Kilisede mahsur 800 Filistinliye Noel öncesinde havadan yardım malzemesi ulaştırılması için Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın talimat verdiğini aktaran Ürdün ordusu, Gazze’nin Zeytun mahallesinde İsrail güçlerinin kuşatması altındaki kilisenin üzerine Ürdün Hava Kuvvetleri uçağının paraşütlerle insanı yardım ve gıda malzemesi içeren kutular attığını duyurdu.

İsrail’in 19 Ekim’de Aziz Porphyrius’a düzenlediği füze saldırısında kilise yerleşkesinin bir kısmı yıkılmış ve en az 18 kişi ölmüştü. İsrail’in yakındaki Hamas roketlerini hedef aldığını söylediği saldırıyı Kudüs Rum Ortodoks Patriği “savaş suçu” olarak kınamıştı.

Ürdün ordusu 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye 7 ayrı operasyonla havadan yardım malzemesi ulaştırdı. Önceki 6 yardım, bölgedeki sahra hastanelerine yapılmıştı. (AA, Dış Haberler)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version