Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutuklu Prof. Süleyman Zoroğlu adına sahte kimlik çıkarıp, bankadan kredi çekmek istediler!

Tutuklu Prof. Süleyman Zoroğlu adına sahte kimlik çıkarıp, bankadan kredi çekmek istediler!


İLKER DOĞAN | TR724

Tedavi ettiği çocukları aileleri hakkında manipüle ettiği iddiasıyla 16 Eylül’de tutuklanan pskiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu adına kimlik çıkaran kişi ya da kişilerin dolandırıcılık girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Vurgun girişimi şahıs ya da şahısların, Salih Zoroğlu adına çıkardıkları kimlikle bankadan kredi başvurusunda bulunmalarıyla ortaya çıktı.

Süleyman Salih Zoroğlu’nun avukatı dolandırıcıyı yakalatmak için kendisiyle ‘banka çalışanı’ gibi iletişime geçti ve kredinin hazır olduğunu, 11 Aralık Pazartesi bankaya gelerek parayı alabileceğini söyledi. Aile emniyetle de irtibata geçti ancak bankaya gelen olmadı. Dolandırıcı(ların) kimliklerinin tespiti için çalışmalar sürüyor.  

Türkiye’nin önemli pskiyatristlerinden KHK’lı akademisyen Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu, 16 Eylül’de tedavi ettiği çocukları ailelerine karşı manipüle ettiği ve yanlış tedavi yöntemleri kullandığı iddiasıyla tutuklanmıştı. İddiaya göre çocuklar, Zoroğlu’nun telkinleri sonrası aileleri hakkında ‘cinsel taciz ve istismar’ suçlamasında bulunmuştu. Savcıya göre ise çocuklar aileleri ve yakınları tarafından istismar edilmemiş, Zoroğlu’nun telkinleri sonrası bu ifadeleri vermişti.  

Süleyman Salih Zoroğlu, 16 Eylül’den bu yana cezaevinde ancak onun kimlik bilgilerini ele geçiren kişi ya da kişiler, bankalardan yüklü miktarlarda kredi çekmeye çalışıyor! Şahısların tamamı doğru olan kimlik bilgilerini nereden aldıkları bilinmiyor. Dolandırıcıların, e-devlet şifresini bile bildiği ve en son şifrenin 8 Aralık’ta güncellendiği tespit edildi.  

Dolandırıcılık girişimi bankanın Süleyman Zoroğlu’nun kızını aramasıyla ortaya çıkıyor. Bankadan arayan yetkililer, “Babanıza ulaşamıyoruz, bir kredi başvurusu olmuş.” diyor. Bunun üzerine Süleyman Zoroğlu’nun kızı, “Babam 3 aydır tutuklu, böyle bir talebimiz olamaz.” ifadelerini kullanıyor.  

Bunun üzerine Zoroğlu’nun avukatı bankadan, kredi başvurusunda bulunan şahsın numarasını alıyor ve kendisini arıyor. Kendisini bankacı olarak tanıtan avukat, kimlik bilgilerinin tamamını kontrol ediyor. Avukatın aktardığına göre kimlik bilgilerinin tamamı doğru.  

Avukat, kendisini Süleyman Zoroğlu olarak tanıtan kişiye, “Krediniz hazır, pazartesi gelip bankadan alabilirsiniz.” diyor. Şahıs, ‘geleceğini’ söylüyor. Zoroğlu ailesi gelişmeler üzerine emniyetle irtibata geçiyor ve pazartesi banka şubesinde şahsın gelmesi bekleniyor ancak dolandırıcı ya da dolandırıcılar gelmiyor. Şahıs ya da çetenin, Süleyman Zoroğlu adına tam 6 bankadan kredi başvurusunda bulunduğu tespit edildi. Ayrıca iki bankadan da kredi kartı talebi var. 

Şahıslar e-devletten Zoroğlu’nun ikamet adresini bile değiştirip, yeni adreslerine kredi kartı göndremesini istiyorlar. Aile, söz konusu adresi polise bildiriyor ama hiçbir işlem yapılmıyor.

Şahıslar e-devletten Zoroğlu’nun ikamet adresini bile değiştirip, yeni adreslerine kredi kartı göndremesini istiyorlar. Aile, söz konusu adresi emniyete bildirerek şikayetçi oluyor; ancak hiç bir işlem yapılmıyor. İddiaya göre polisler ‘oralı’ bile olmuyor…

e-devlet şifresi de değiştirilmiş

Şahıs ya da şahısların Salih Zoroğlu’nun e-devlet şifresini de kırdığını ve değiştirdiği ortaya çıktı. Zira avukatla görüşmesinde, ‘e-devletten ikametgah belgesini göndermeyi’ teklif ediyor. Zaten yapılan incelemede de Süleyman Salih Zoroğlu’nun e-devlet şifresinin 8 Aralık’ta değiştirildiği ortaya çıkıyor.  

Edinilen bilgilere göre bir banka da Salih Zoroğlu’nun hesabını tamamen katıyor. 30 yıldır çalıştığı banka, aileye ise ‘artık Zoroğlu’yla çalışmayacaklarını’ söylüyor.

Şahsın kimliğinin tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor. Zoroğlu ailesi ise yaşananlara tepkili. Tutuklu bir insanın kimlik bilgilerinin, e-devlet şifresinin nasıl ve kimler tarafından sızdırıldığının bulunmasını istiyor.  

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version