Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutsaklardan Adalet Nöbeti’ne mesaj: Ya özgürlük ya özgürlük


HABER MERKEZİ – Adalet Nöbeti eylemleri birçok kentte sürüyor. Tutsaklardan gelen mesajda, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar eylemlerin süreceği vurgulandı. 

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için Amed Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Wan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) ile Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (AATUHAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti devam ediyor. 

 

AMED 

 


 

Amed’te “Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım” şiarıyla Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Rêzan İlçe Örgütü binasında başlatılan nöbet 5’inci gününde devam etti. “Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım”, “Ji dayikên lehengan, hezar silav ji bo zindanan. Em ê bi hêza xwe tecrîdê bişkînin û jiyana azad ava bikin” pankartlarının asıldığı nöbeti, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HEDEP yöneticileri ziyaret etti.

 

Kürtçe ve Türkçe, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükleri giyen katılımcılardan anneler, Abdullah Öcalan’a yeni yıl hediyesi olarak yelek ve kazak örmeye başladı. Ördükleri yelek ve kazakların Abdullah Öcalan’a ulaşmasını isteyen anneler, Kürtlere dönük zulmün son bulmasını istedi. 

 

MERSİN

 


 

Mersin’deki nöbet eylemine HEDEP Milletvekili Ali Bozan ile çok sayıda partili katıldı. Çukurova TUAY-DER Eşbaşkanı Ergin Altuntaş, “Nöbetlerimiz Adana, Mersin, Van ve Amed’te devam ediyor. Ancak bunun yükseltilmesi gerek” dedi. 

 

Altuntaş, Antalya Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan açlık grevindeki tutsaklardan gelen mesajı da okudu. Mesajda, eylemin sonuç alıncaya kadar devam edeceği vurgulandı. Mesajda, “Ya özgürlük ya özgürlük. Yaşasın zindanların direnişi” denildi. 

 

Eylem, annelerin ve katılımcıların seslendirdiği şarkılarla devam etti. 

 

ADANA

 

Adana’daki dernek binasında devam eden eyleme, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, TJA aktivistleri, DBP, HEDEP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra birçok kişi katıldı. Eylemde, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne vurgu yapıldı. Buradaki nöbet eylemi de şarkılarla devam etti.

 

WAN

 


 

Wan’da ise DBP İl örgütü binasında sürdürülen eylem 4’üncü gününe girdi. Yoğun ziyaretlerin sürdüğü eyleme, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HEDEP Elbak ilçe yöneticileri, Aryen Kültür Merkezi üyeleri, Beyüzümü ve Seyrantepe mahalle sakinlerinin yanı sıra çok sayıda kişi destek verdi. 

 

Sık sık, “Bijî berxwedana zindana” sloganının atıldığı nöbet eyleminde konuşan HEDEP Elbak İlçe Yöneticisi Ertuğrul Korkmaz, “Tutsak aileleri şahsında öncelikle Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyoruz” dedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version