Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trump’ın elektrikli tank eleştirisi: Ülkeyi cehenneme çevirip herkesi havaya uçuracağız, ama en azından çevreye duyarlı olacağız

Trump'ın elektrikli tank eleştirisi: Ülkeyi cehenneme çevirip herkesi havaya uçuracağız, ama en azından çevreye duyarlı olacağız


– Kasım 2024 ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için verilen yarışta önde giden Donald Trump, 15 Ocak’ta başlayacak önseçimlerin ilk ayaklarından birinin yapılacağı Iowa eyaletine çıkarma yaptı. Ankeny kentinde miting düzenleyen 45. Başkan, elektrikli arabaların ‘saçma’, elektrikli tank yapma fikrinin de ‘kötü’ olduğunu söyledi.

‘İNANABİLİYOR MUSUNUZ’

“Onlar (elektrikli araçlar) fazla uzağa gitmiyor. Bir servete mal oluyor. Yerel şubeye ya da benzerine gitmek istemediğiniz sürece de satın alamazsınız… Bütün bunlar çok saçma” diyen Trump, şöyle devam etti:

“Şimdi tankları da tamamen elektrikli yapmak istiyorlar, inanabiliyor musunuz?… Onların da aynı sorunu var, fazla ileri gidemiyorlar.”

“Bir çölün ortasında tankla kala kaldığınızı ve elektrikli şarj cihazı aradığınızı hayal edin” çağrısında bulunan Trump, tüm konseptin saçmalığına işaret etti.

‘NEREDEN BAKARSAN BAK ABSÜRT’

Böyle bir durumda muhtemelen bir oduncunun kamyonundaki aküyü çekip çıkarmasının gerekeceğini öngören Trump, “Bu pek havalı görünmez” diye ekledi.

Kasım sonunda yaptığı bir konuşmada orduda elektrikli tankların teşvik edilmesini “Elektrikli tanklar, onları yeniden şarj edemezsiniz, yeterince uzağa gitmez veya yeterince güçlü değildir, ama oraya gireceğiz, herkesi havaya uçuracağız, fakat en azından çevreye duyarlı bir ekipmanla yapmış olacağız” diye hicveden Trump, Ankeny’deki konuşmasında da şu ifadeleri kullandı:

“Cehenneme çevirdiğimiz ülkenin çevresine zarar vermemek için güzel temiz emisyonlara sahip olmak istiyoruz.”

BÜYÜYEN SEKTÖRDEN ŞİKAYET ÇOK

Elektrikli araç sanayinin öncülüğünü ABD’li girişimci Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla yaparken, devasa bir pazar olan Çin’de elektrikli araç piyasası büyüyor. Ancak kullanıcıların çoğu elektrikli şarjla gidilen menzilin az olması, zorlu arazilerin aşılamaması, her yerde elektrikli şarj istasyonu bulunmaması gibi şikayetlerini dile getiriyor. (Dış Haberler)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version