Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Talebimiz kabul edilene kadar nöbeti sürdüreceğiz’


HABER MERKEZİ – PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan ve devam eden Adalet Nöbeti eylemlerinde, talepler kabul edilene kadar nöbetin sürdürüleceğine dikkat çekildi. 

 

Amed, İstanbul, Wan, Adana ve Mersin’de “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor. 

 

AMED 

 

Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY -DER) Amed Şubesi öncülüğünde  “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” şiarıyla DEM Parti Rêzan ilçe binasında başlatılan Adalet Nöbeti 16’ncı gününde devam ediyor. Adalet Nöbeti’ne bugün Demokratik Bölgeler Bölgesi (DBP), MEBYA-DER, DİSK Genel – İş Amed Şubesi, Tevgera Jinên Azad (TJA) ve çok sayıda yurttaş ziyaret etti. Eylemin sürdüğü salona, “Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartı asılırken, anneler, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı beyaz önlükler giydi. 

 

Nöbet eyleminde konuşan Halime Topuz, bugün eylemlerinin 16’ncı gününde olduklarını dile getirerek, “Talepler kabul edilmeden 16 gün değil, 16 yıl da geçse nöbeti sürdüreceğiz” dedi.  Adalet Bakanlığı’na seslenen Topuz, “Çocuklarımızın haklarını verene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Dünyaya sesleniyoruz, Kürt olduğumuz için bizlere bu tecridi uyguluyorlar, bir kez daha söylüyoruz, bu grev 16 yılda sürse de devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

 

Eylem “Bijî berxwedana zindanan” sloganları ve söylenen klamlarla devam etti. 

 

MERSİN

 

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti 16’ncı gününde devam ediyor. Çukurova TUAY-DER binasında gerçekleştirilen nöbete Barış Anneleri başta olmak üzere, birçok sivil toplum örgütü katılım sağladı. Bu günkü nöbet, F Tipi cezaevlerinde başlatılan direniş sürecinde yaşanan 19 Aralık Katliamı’nda yaşamını yitiren 30 tutukluya adandı. 

 

19 ARALIK DİRENİŞÇİLERİ ANILDI 

 

Çukurova TUAY-DER Eşbaşkanı Ergin Altuntaş, Adalet Nöbetİ’ne katılımın daha da güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Konuşmasında 19 Aralık Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anan Altuntaş, “Katliamın ardından 20 yıl geçmesine rağmen AKP-MHP faşist iktidarı aynı politikaları zindanda devam ettiriyor. Zindanlar direniş kaleleridir. O kaleler asla düşmana teslim edilmeyecek. Bizler dışardaki desteğimizi ne kadar güçlendirirsek zindandaki yoldaşlarımızı ve Önderliğin felsefesini o kadar sahiplenmiş oluruz” dedi. 

 

Nöbette sık sık, “Yaşasın zindanların özgürlüğü” sloganı atıldı. Nöbet, annelerin kilamları ile devam etti. 

 

ADANA 

 

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) binasındaki Adalet Nöbeti 15’inci gününde sürüyor. Barış Anneleri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaşın destek verdiği eyleme bugün de ziyaretler oldu. 

 

WAN

 

Wan TUHAY-DER ile tutsak yakınlarının öncülük ettiği Adalet Nöbet’i 15’inci gününde sürüyor. Nöbete, DEM Parti Wan il ve Reya Armûşê (İpekyolu) ilçe örgütü, Bostaniçi ve Yeni mahalle sakinleri dayanışma ziyaretinde bulundu. Yapılan ziyarette konuşan DEM Parti Wan İl Eşbaşkanı Gönül Uzunay, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit politikalarının tüm dünyaya sirayet ettiğini söyledi. 

 

‘YASAKLAR TECRİDİN BARİZ ÖRNEĞİDİR’

 

Tecridin, İmralı’dan tüm halklar ve yaşam alanlarına yayıldığını söyleyen Uzunay, “Wan’da sürdürülen eylem ve etkinlik yasaklarının tecridin toplum üzerindeki en bariz örneğidir. Adalet Bakanlığı, barış ve adaletin sesini duymalıdır. Bakanlık isminin önemiyle hareket etmeli ve buna yakışır bir şekilde hukuku tesis etmelidir” dedi.

 

Eylemde, “Bijî berxwedana zîndanan” sloganları atıldı. 

 

İSTANBUL  

 

İstanbul’da başlatılan Adalet Nöbeti eylemi de birinci haftasına girdi. Tutsak yakınları tarafından DEM Parti Bağcılar ilçe binasında başlatılan eylemde, “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım” ve “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartları açıldı. 

 

Bugün de DEM Parti Esenyurt ve Zeytinburnu ilçe yöneticileri, Adalet Nöbeti’nin tutan tutsak yakınlarını ziyaret etti. Tutsak yakınları ile dayanışma duygularını ileten ziyarette, kilamlar seslendirildi.

 

Eylem, zılgıt ve sık sık, “Bijî Berxwedana Zindanan” sloganları ile devam etti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version