Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Somali Cumhurbaşkanı: Oğlum kaçmadı, bir işi var ve ülke dışına çıktı

Somali Cumhurbaşkanı: Oğlum kaçmadı, bir işi var ve ülke dışına çıktı

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, oğlunun İstanbul’da bir motokuryenin ölümüne neden olduğu kazayla ilgili ilk kez konuştu. Oğlunun kaçmadığını savunan Mahmud, “Kazadan sonra bir kaç saat İstanbul’da kaldı. Yani bir işi var ve ülke dışına çıktı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Mahmud, oğluna Türkiye’ye geri dönüp hakkında tutuklama emri çıkaran mahkemeye teslim olmasını tavsiye ettiğini belirtti. Oğlunun kazadan sonra birkaç gün İstanbul’da kaldığını anlatan Mahmud, “Tutuklama emri yoktu. Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Yani bir işi var ve ülke dışına çıktı.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, “Hâlâ ülkeyle bağlantısı var ve geri dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle konuşuyorum. Oğlum yetişkin biri. Karar ona ait ama ben bu tavsiyeyi veriyorum.” ifadelerini kullandı.

Göçer’in ailesine başsağlığı dileyen Somali Cumhurbaşkanı, AP’ye verdiği mülakatta, “Bu vesileyle nasıl ulaşacağımı bilmediğim aileye başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Kayıplarının acısını onlarla paylaşıyoruz.” diye konuştu.

Motosikletli kurye Yunus Emre Göçer, İstanbul’da işlek bir otoyolda Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Muhammed’in kullandığı aracın çarpmasından altı gün sonra, 6 Aralık’ta hastanede hayatını kaybetti. Göçer’in ölümü sonrası Somali Cumhurbaşkanının oğlu için yurt dışı yasağı çıkarıldı ancak tutuklama emri çıktığında Mohamud Türkiye’den ayrılmıştı.

Türkiye’de göreve yapan bir Somalili diplomat Cumhurbaşkanı’nın oğlunun kullandığı aracın Somali Büyükelçiliği’ne ait olduğunu ve Cumhurbaşkanı’nın ailesinin diplomatik pasaportla seyahat ettiğini söylemişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version