Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soma faciasında 9 yıl sonra kamu görevlileri hakkında dava


MANİSA – Soma Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Mayıs 2014 yılında gerçekleşen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili 28 kamu görevlisi hakkında dava açıldığını duyurdu.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 yılında yaşanan ve resmi kayıtlara göre 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının 9 yıl sonrasında dönemin kamu görevileri hakkında dava açıldı. Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada kimler hakkında dava açıldığı belirtilmezken davanın Soma 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüleceği bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklama şu şekilde: “13 Mayıs 2014 tarihinde Soma ilçemizde yaşanan ve 301 madencimizin vefatıyla sonuçlanan maden kazası nedeniyle Soma Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma neticesinde ihmali bulunan 28 kamu görevlisi hakkında iddianame düzenlenerek Soma 2. Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ŞİRKET YARGILAMASINDA 37 BERAAT

Katliamla ilgili şirket patronları ve çalışanları ile ilgili yapılan diğer yargılama ise 11 Temmuz 2018 tarihinde görülen 22. duruşma ile tamamlandı. Toplam 45 sanığın yargılandığı davada Soma Kömür İşletmeleri yönetim kurulu başkanı, genel müdürü, işletme müdürü ve yardımcısının da içlerinde bulunduğu 14 sanık hapis cezası alırken, diğer 37 sanık beraat etti.

Yine 9 Şubat 2021’de tutukluların, tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version