Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SES sendikal faaliyetlerinin engellenmek istenmesini protesto etti


MÊRDÎN – SES Mêrdîn Şubesi, sendikal faaliyetlerinin engellenmek istenmesini protesto ederek, Artuklu Sosyal Hizmet Müdürü Selma Avuka hakkında hukuki süreç başlatacaklarını belirtti. 

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mêrdîn Şubesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Artuklu Hizmet Merkezi’nde gerçekleştirmek istedikleri sendikal faaliyetlerinin engellenmek istenmesini protesto etti. Artuklu Hizmet Merkezi önünde yapılan açıklamaya, çok sayıda sendika üyesi ve SES Genel Merkez Yürütme Kurulu üyesi Deniz Topkan katıldı. 

 

Açıklamada konuşan Topkan, Türkiye’nin dört bir yanında emekçilere dönük mobing uygulamalarının devam ettiğini belirterek, sendikal faaliyetlerinin de sık sık engellenmek istendiğini dile getirdi. Artuklu Sosyal Hizmet Müdürlüğü’nde sendikal faaliyetlerinin engellenmek istenmesiyle karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Topkan, “Bizler dezavantajlı gruplara sosyal devletten alması gereken hakkını alması mücadelesini verirken, AKP hükümeti ne yazık ki sadaka kültürüyle kendine bağladığı ve bir seçim yatırımı olarak gördüğü buradaki insanlara hizmet verilirken yanlış politikalarının bir şekilde dışarıda görünmemesini istemektedir” diye belirtti.

 

‘SENDİKAL FAALİYETLERİ ENGELLEMEK SUÇ’

 

Sendikal faaliyetlerin engellenmesinin suç olduğunun bilinmesine rağmen liyakatsiz yöneticiler tarafından engelleme girişiminde bulunulduğunu söyleyen Topkan, “Bizleri bu alanlara sokmak istemeyenlere inat her zaman bu alanlarda olacak, sosyal politikaları teşhir edeceğiz. İşimizi en iyi şekilde yapmanın mücadelesini vereceğiz” dedi. 

 

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK

 

Ardından açıklamayı okuyan SES Mêrdîn Şubesi Sekreteri Rojhat Aslan, Artuklu Sosyal Hizmet Müdürü Selma Avuka’nın sendikal faaliyetlerini engellenmek istemesine rağmen hakkında halen bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. Aslan, “Bu kişi hakkında hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyu önünde bir kez daha deklere ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Açıklama, sloganlarla sona erdi.  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version