Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sendikal faaliyeti yürüten SES yöneticileri polisle engellenmek istendi


MÊRDÎN – Mêrdîn İl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde sendikal faaliyet yürütmek isteyen SES yöneticileri, kurum müdürü tarafından polis çağrılarak engellenmek istendi. 

 

KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mêrdîn Şube yöneticileri, İl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde sendikal faaliyet yürütmek isterken engellemeyle karşılaştı. Artuklu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Aysel Avuka, SES yöneticilerinin çalışma yürütmesini engellemek için polis çağırdı.

Bu yüzden sendikacılar ile Avuka ve gelen polisler arasında tartışma yaşandı. Engellenen sendikacılar o anları cep telefonu ile kayda alıp SES Mêrdin Şubesi’nin X hesabından paylaştı. 

 

Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı: “Anayasadan bihaber yöneticiler koltuklarından aldıkları cesaretle sendikal faaliyetlerimize ket vurmaya çalışıyorlar! Bilinsin ki biz mücadelemiz her alanda devam edecek! Mardin Artuklu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Selma Avuka tarafından sendikal çalışmamız engellenmiştir. Sendikal faaliyet yürütülürken izin alınmaz, sendikal faaliyetlerin engellenmesi suçtur! Anayasal hakkımız olan örgütlenme hakkımızdan vazgeçmeyiz.” 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version