Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Savcı adına hazırlanan sahte belge mahkemeye sunuldu


RIHA – Pirsûs’ta çıkan bir çatışma sonrası tutuklananlar hakkında açılan davada, savcı adına hazırlanan sahte ev arama belgesi avukat tarafından mahkemeye sunuldu. 

 

Riha’nın Pirsûs ilçesinin Mishecerk (Gönen) kırsal mahallesine bağlı Karacurun mezrasında 24 Şubat’ta  PKK’li olduğu belirtilen Sıtkı Kurtoğlu ile askerler arasında çıkan çatışma sonrası gözaltına alınan 7 kişi hakkında açılan davanın 2’nci duruşmsı görüldü. 3’ü tutuklu 7 kişinin yargılandığı dava duruşması, Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. “Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak” suçlaması yöneltilen tutuklu Sıtkı Kurtoğlu ile “örgüt üyeliği” suçlaması yöneltilen tutuklular Reşat Demirkol ve Mehmet Samur, duruşmada hazır edildi. Duruşma, kimlik tespitiyle başladı. Sonrasında dosyaya eklenen evraklar okundu. 

 

TANIKLAR: TANIMIYORUZ 

 

Farklı cezaevlerinde “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklu bulunan Mehmet Savaşan ve Fatih Güngör, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmada tanık olarak dinlendi. Savaşan, kendisine gösterilen Kurtoğlu, Samur ve Demirkol’u tanımadığını belirtti. Savaşan, kişiler ile ilgili dosyaya eklenen ifadesinin kendisine ait olmadığına işaret ederek, “Daha önce herhangi bir ifade vermedim. Söz konusu ifadeleri hazırlayan savcı, hakimler FETÖ’den tutuklu” dedi. Güngör ise, kendisine gösterilen kişileri tanımadığını ve daha önce herhangi bir teşhis yapmadığını aktardı. 

 

Mehmet Samur ve Sıktı Kurtoğlu, haklarındaki suçlamaları reddetti. İddia makamı, eksik hususların giderilmesini ve tutukluluğun devamı yönünde karar verilmesini talep etti. 

 

Mütalaaya karşı söz alan Mehmet Samur, “Ben mağdurum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Olay ile alakam yok. Tahliyemi istiyorum” dedi. Reşat Demirkol da suçlamaları reddederek, tahliye talebinde bulundu. 

 

SAHTE ARAMA İZNİ 

 

Mehmet Samur’un avukatı Ali Arslan, mütalaaya karşı söz aldı. Arslan, “Savcı adına sahte arama izni çıkarıldı. Hukuka aykırı şekilde ifadeler alındı. Kolluğun yönlendirmesi ile müvekkilimizin ismi bu dosyaya eklenmiştir. Hukuka aykırı işlemlerin tutukluluğa gerekçe yapılmaması gerek. Müvekkilim gözaltına alındığında işkenceye maruz kalmıştır” diye konuştu. Sahte arama kararını mahkemeye sunan Arslan, Samur’un tutuklu bulunduğu sürenin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. 

 

Sıtkı Kurtoğlu’un avukatı Serdil İzol ise, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, “Dosya 302 kapsamında ele alınamaz. 302’yi karşılayan hususlar yok. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum” dedi. 

 

1 TAHLİYE

 

Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu Sıtkı Kurtoğlu ve Mehmet Samur’un tutukluluğun devamına karar verdi. Mahkeme, Reşat Demirkol’un tahliyesine karar verdi. 

 

Duruşma 1 Mart 2024 tarihine ertelendi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version