Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prag’daki saldırganın Telegram günlükleri ortaya çıktı: ‘Bir gün manyak olacağımı biliyorum’

Prag'daki saldırganın Telegram günlükleri ortaya çıktı: 'Bir gün manyak olacağımı biliyorum'


Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’daki Charles (Karlova) Üniversitesi’nde 14 kişinin öldürüldüğü, 25 kişinin yaralandığı saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Çek basınına göre, 24 yaşındaki saldırgan David Kozak, katliam planlarını Telegram üzerinden paylaştı. Kozak’ın, paylaşımlarında “her zaman öldürmek istediğini” ve “bir gün bir manyak olacağına inandığı” belirtildi.

ÖNCE BABASINI ÖLDÜRDÜ

Kozak’ın, kendisinin de öğrencisi olduğu üniversiteye gitmeden önce babasını öldürdüğü belirtilirken, geçen cuma günü bir bebek ile babasının öldürüldüğü cinayetlerden de sorumlu tutulduğu iddia edildi.

İçine kapanık bir öğrenci olarak tanınan Kozak’ın, katliam planlarını ve çarpık bakış açısını Telegram’da yayınladığı günlüklerinde açıkça anlattığı da ortaya çıktı. Çek basınına göre, Telegram kanalının “saldırıdan önce bir günlük olarak kullanmak istediğini” belirten Kozak, paylaşımlarından birinde “Bir okulda saldırı düzenlemek ve muhtemelen intihar etmek istiyorum. Her zaman öldürmek istedim. Gelecekte bir manyak olacağımı düşündüm” ifadelerini kullanmış.

Kozak’ın paylaşımlarında, Rusya’nın Kazan bölgesindeki eski okulunda 2021 yılında dokuz kişinin öldürüldüğü saldırıyı düzenleyen ve o zamanlar 19 yaşında olan Ilznaz Galyaviev’den övgüyle söz ettiği de görüldü.

GÜNLÜKLERİ SALDIRDAN HEMEN ÖNCE HERKESE AÇTI

Polis açıklamasına göre Kozak, “en karanlık düşüncelerini” anlattığı Telegram günlüklerini saldırının hemen öncesine kadar dışarıya kapalı olarak yazıyordu. Saldırı gününde ise saat 14:00’da bir derse girmesi gerekiyordu. Kozak saat 15:00’dan hemen önce okulda ateş açmaya başlarken, günlüklerini de bu sırada başkalarının da görebileceği şekilde yayımladı.

Çek yetkililer saldırıda herhangi bir uluslararası terör şüphesi bulunmadığını, Kozak’ın daha önceden suç kaydının olmadığını ve silahının da yasal olduğunu açıkladı.

Kozak’ın tarih ve Avrupa çalışmaları üzerine lisans diplomasının bulunduğu, Polonya tarihi üzerine yüksek lisans yapmakta olduğu da açıklandı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version