Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Papa Francis kendisi için planladığı cenazeyi anlattı: 120 yıl sonra bir ilki istiyor

Papa Francis kendisi için planladığı cenazeyi anlattı: 120 yıl sonra bir ilki istiyor


Katolik âleminin ruhani lideri Papa Francis, pazar günü 87 yaşına girmesi öncesinde verdiği bir söyleşide kendisi için nasıl bir cenaze töreni tasavvur ettiğini anlattı. Bugüne dek Vatikan’ın şaşalı geleneklerini reddetmiş bir isim olan Papa Francis, basit bir tören istediğini söyledi. Francis, bir asırdan uzun süre sonra Vatikan dışına gömülecek ilk Papa olmayı istiyor.

NEREYE GÖMÜLECEK?

Meksika merkezli televizyon kanalı N+ ile bir söyleşi yapan Papa Francis, selefleri için düzenlenen ayrıntılı ve uzun törenleri basitleştirmek adına Vatikan’ın törenlerden sorumlu yetkilisi Başpiskopos Diego Ravelli ile bir çalışma yürüttüğünü açıkladı. Francis, Meryem’e olan adanmışlığı nedeniyle geleneksel olarak her yurtdışı gezisinden önce ve sonra Roma’da ziyaret ettiği Santa Maria Maggiore Bazilikası’na gömülmeye karar verdiğini anlattı. Papa Francis bununla birlikte, cenazenin kendisinin Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda düzenleneceğini de belirtti.

Çocukken geçirdiği bir hastalık nedeniyle bir akciğeri alınmış olan ve sık sık solunum yolu sorunu yaşayan Francis, söz konusu söyleşiyi de geçen hafta geçirdiği bronşiti atlattıktan sonra verdi. N+ kanalı Papa’nın gayet sağlıklı göründüğünü belirtti. Ancak Papa Francis, sağlık sorunlarının aşırı kötüleşmesi halinde selefi Benediktus gibi istifa edebileceğini söyledi. Francis, öte yandan da “papaların istifa etmesinin norm haline gelmemesi gerektiği” görüşünü paylaştı.

2024’TE ÜÇ ZİYARET PLANLIYOR

Sağlığı hakkında ise “İyi hissediyorum. Daha iyiyim. Bazen bana yeterince dikkat etmediğimi söylüyorum çünkü bir şeyler yapmak, hareket etmek istiyorum. Sanırım bunlar iyi işaretler, değil mi? Gayet iyiyim” diye konuştu. Papa Francis, önümüzdeki sene üç yurtdışı ziyareti gerçekleştirmeyi planladığını da söyledi. Buna göre, 87 yaşındaki Francis Polinezya’ya, Belçika’ya ve 2013’te göreve seçilmesinden beri ilk kez memleketi Arjantin’e gitmeyi planlıyor.

Papa Francis, bronşit nedeniyle Dubai’deki BM İklim Zirvesi’ne planlanan ziyaretini iptal etmek zorunda kalmıştı. Haziran ayında da karın bölgesinden fıtık ameliyatı olmuştu.

Papa eğer Vatikan dışına gömülürse bu, 120 yıl sonra bir ilk olacak. Vatikan dışına gömülen son Papa, 1903 yılında ölen 13. Leo’ydu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version