Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

PAKİSTAN| Hükûmet, hava kirliliği sebebiyle okulları ve pazarları kapattı

PAKİSTAN| Hükûmet, hava kirliliği sebebiyle okulları ve pazarları kapattı


ENSAR NUR | TR724 HABER

Pakistanlı yetkililer, hava kirliliğinin giderek kötüleşmesi üzerine okulları ve pazarları kapattı ve suni yağmur yağdırmaya karar verdi.

Hava kirliliği sebebiyle hayatın çok zor hale geldiği Pakistan’da hükûmet çareyi geçici çözümlerde arıyor. Son olarak okulları ve pazarları kapatan hükûmet, trafiği de kısıtlayarak önlem almaya çalışıyor. Fabrika ve egzoz dumanlarının istilası altında kalan şehirlerde yaşayanlar sıklıkla hastalanıyor.

Uzun zamandır Pakistan’ın yeşil “bahçeler şehri” olarak bilinen Lahor, ülkenin en kirli şehri olarak dikkat çekiyor. Dünya çapında 7 binden fazla şehri takip eden İsviçreli teknoloji şirketi IQAir’e göre, Lahor artık düzenli olarak küresel hava kirliliği sıralamasında üst sıralarda yer alıyor.

Chicago Üniversitesi’nin bir tahminine göre Lahor’un 11 milyon sakininin, düşük hava kalitesi nedeniyle ortalama yaşam süresi 7 yıldan fazla azalma gösteriyor.

The Washington Post’un aktardığına göre, Pakistanlı yetkililer son haftalarda daha önce yapılmayan kısa vadeli önlemlere başvurdu. Okulları ve pazarları kapatmanın yanı sıra, hükümet suni yağmur üretmek için bulut tohumlama teknolojisine yöneldi.

Yerel esnaf ise bu geçici önlemlerden rahatsız. Esnaf, iş yerlerinin kapatılmasının hava kalitesini iyileştirmediğini ifade ederken, bunun sadece ekonomide büyük kayba neden olduğunu vurguladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version