Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Oluç: Barış mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz

Oluç: Barış mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz


ANKARA- MHP’li Devlet Bahçeli’nin tehditlerine tepki gösteren DEM Parti Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Hiçbir gencimizin, genç kardeşimizin ölmemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kafamızı da kesseniz bu barış mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis Genel Kurulu’nda MHP Devlet Bahçeli’nin tehditlerine tepki gösterdi.

AKP-MHP oyları ile kabul edilen bütçe görüşmelerinde Türkiye’nin temel sorunu olan Kürt sorunun demokratik yollar ve siyaset kanalıyla çözülmesine dair sözler sarf edip çağrıda bulunduğunu dile getiren “‘Çözüm sürecinin tıkanma nedenlerinin araştırılması, sürecin ilerletilmesi için atılması gereken siyasi, demokratik adımların belirlenmesi amacıyla Parlamentoda bir komisyon kurulması çağrısı yaptım. Çözüm yolu demokratik müzakeredir, çözüm aracı demokratik siyasettir, çözüm yeri Parlamentodur. Siyaset çözüm üretmeyecekse neden vardır, askerî yöntemler tek seçenekse siyasetçilere ne gerek vardır; bu soruları biz sormaya devam edeceğiz ve Meclisin tozlu raflarına kaldırılan Çözüm Süreci Araştırma Komisyonu Raporu’nun gereklerini yerine getirmiş olsaydık bugün binlerce genç toprağın altında değil aramızda olacaktı’ dedim”  diye konuştu.

‘DEMOKRATİK SİYASETTEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

Ancak bu çağrıya karşı isim vermeden MHP’li Devlet Bahçeli’nin tehditlerine işaret eden Oluç, “Bizleri tehdit ederek, hedef göstererek bizi çözüm politikalarımızdan, demokratik siyasetten, barıştan -yaşam- siyasetteki kararlılığımızdan uzaklaştırmak mümkün olmayacak, bu konuda asla geri adım atmayacağız ve sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim derdimiz makam, mevki değil, bu ülkede hiç kimsenin yaşamını yitirmemesi için çalışmaktır ve mücadele etmektir. Biz barış için, özgürlükler için, demokrasi için, adalet için siyasi bir mücadele yürütüyoruz ve herkesin bu ülkede eşit yurttaşlığa sahip olması için mücadele veriyoruz” dedi.

‘BAŞIMIZI KESSENİZ BARIŞTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Tehditlere rağmen Meclis’te, sokakta ve yaşamın her alanında demokratik çözüm ısrarlarını sürdüreceklerinin altını çizen Oluç, “Bu konudaki tutumumuzdan vazgeçmeyeceğiz çünkü ortak vatan ve demokratik cumhuriyet hedefimizin çok önemli olduğunu ve eşit koşullarda birlikte yaşamanın temel yolu olduğunu düşünüyoruz. Yani son olarak bu konuda şu cümleyi de söylemek istiyorum: Değil maaşlarımızın kesilmesi, kafamızı kesseniz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kafamızı da kesseniz barış, demokrasi, özgürlük, adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz, asla boyun eğmeyeceğiz ve bu konuda diz çökmeyeceğiz; bunu da söylemiş olalım. Çünkü demokrasiye, adalete, toplumsal barışa ve toplumsal uzlaşmaya hepimizin hava kadar, su kadar ihtiyacı vardır. İster Türk olsun ister Kürt olsun ister Arap olsun ister Gürcü olsun hiçbir gencimizin, toprağa düşmemesi için, hiçbir genç kardeşimizin ölmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmak için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version