Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Netanyahu’dan Erdoğan’a yanıt: Bize ahlak dersi verecek son kişidir


HABER MERKEZİ – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Adolf Hitler’e benzettiği İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’dan, “Kürtlere soykırım uygulayan Erdoğan bize ahlak dersi verecek son kişidir” yanıtı geldi. 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze’deki saldırılar nedeniyle kendisini Yahudi Soykırımı’nın mimarı Adolf Hitler’e benzeten AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Netanyahu, “Kürtlere soykırım uygulayan, kendi yönetimine muhalif gazetecileri hapse atmak konusunda dünya rekorunu elinde bulunduran Erdoğan, bize ahlak dersi verecek son kişidir” ifadelerini kullandı. 

 

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ 

 

Erdoğan bugün Beştepe’de düzenlenen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde Netanyahu’yu Adolf Hitler ile karşılaştırmıştı. “Gözlerimizin önünde insanlığa ait tüm değerler kurşuna dizildi. Stadyumlarda İsrail’in Nazi kamplarını izledik değil mi? Bu nasıl bir iştir?” diyen Erdoğan, “Hitler’den garip garip bahsederlerdi. Sizin Hitler’den ne farkınız var ya? Bunlar bize Hitler’i de aratacak. Netanyahu’nun yaptıklarının Hitler’den geri kalır yanı var mı?” demişti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version