Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Naci Görür ve Ahmet Ercan’dan rahatlatan açıklama: Marmara’daki depremin İstanbul’la ilişkisi yok

Naci Görür ve Ahmet Ercan’dan rahatlatan açıklama: Marmara’daki depremin İstanbul’la ilişkisi yok


Gemlik Körfezi’nde saat 10.42’de 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremden 3 dakika sonra 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Paniğe neden olan depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan bir açıklama geldi.

Prof. Dr. Ercan, X hesabından yaptığı paylaşımda, “10,42’de Kuzey Anadolu kırığının güney kolu, Akyazı, İznik, Gemlik üzerinden gelip, Mudanya-Kumyaka’da 5,4 km odak derinliğinden M5,1’lik deprem oluşturdu. Güney kolun İmralı yakında oluşturması beklenen deprem M6,4’dür. Bu deprem öncüdür. Ancak kuzey kolla, İstanbul ile ilişkisizdir.” ifadelerini kullandı.

10,42’ de Kuzey Anadolu Kırığının güney kolu,Akyazı,İznik,Gemlik üzerinden gelip, Mudanya-Kumyaka’da 5,4 km odak derinliğinden M5,1’lik deprem oluşturdu.Güney kolun İmralı yakında oluşturması beklenen deprem M6,4’dür.Bu deprem öncüdür.Ancak kuzey kolla, İstanbul ile ilişkisizdir. pic.twitter.com/02K6u4AALp

— Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan (@ovgunaercan) December 4, 2023

Naci Görür: Şu an bir sıkıntı görmüyorum

Prof. Dr. Naci Görür de ‘şu an için bir sıkıntı görmediğini’ söyledi. Görür, “Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun.” dedi.

Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres…

— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) December 4, 2023

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version