Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mevduat faiz oranı büyük meblağlarda yüzde 50’yi aştı!

Dikkat! Binlerce EYT’linin emekliliği bozulabilir, geriye dönük borç çıkabilir


Mevduatların ağırlıklı bölümünü oluşturan 1-3 ay arası vadeli mevduatlarda ortalama faiz yüzde 46’yı aşarak 20 yılın en yüksek seviyesine çıktı. İddiaya göre meblağ arttıkça, faiz oranı da yüzde 50’nin üzerine çıkıyor. 2022’de mevduat faizi yüzde 17’nin altına kadar gerilemişti. 

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 35’ten 40’a çekmesinin ardından mevduat faizleri de tırmandı. İddiaya göre meblağ yükseldikçe bankaların verdiği faiz oranları da artıyor.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu’nun paylaşımına göre mevduat faizlerinde büyük meblağlarda faiz oranları yüzde 50’nin bile üzerine çıkıyor. Babuşçu, ayrıntı vermediği paylaşımında, “Mevduat faizinde büyük rakamlarda % 50’nin üzerinde veren bankalar var…” diyor.  

Mevduat faizinde büyük rakamlarda % 50’nin üzerinde veren bankalar var…

— Şenol Babuşcu (@senolbabuscu) December 6, 2023

Peki bu ne anlama geliyor?

Diyelim ki 3 milyon TL paranız var ve bankaya yüzde 50 faiz oranıyla yatırdınız. Yıl sonunda kabaca 1,5 milyon TL faiz geliri elde ediyorsunuz. Aylık faiz geliriniz 125 bin lira civarında oluyor. 3 milyon TL’yi bankaya yatırmadığınızı, İstanbul’da veya Ankara’da bir ev aldığınızı düşünelim… Bu durumda aylık kira geliriniz 15-20 bin lira civarında değişiyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version