Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meslektaşlarından Atalay için açıklama: Suç işleniyor


ANKARA – AYM’nin hakkında iki kez ihlal kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay için bir araya gelen avukatlar, hakimlere Anayasaya uyma çağrısında bulundu. 

 

Ankara’daki hukuk örgütleri, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında iki kez hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen TİP Milletvekilli Can Atalay için adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Adalet için Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukçu Dayanışması ve Toplumsal Hukuk üyesi avukatlar katıldı. “Hatay Milletvekili Can Atalay derhal serbest bırakılsın” pankartının açıldığı açıklamada, “Hatay vekilini istiyor” ve “Can Atalay serbest bırakılsın” sloganları atıldı. 

 

Açıklamada konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) avukatı Eren Gönen, AYM’nin kararlarına göre Atalay’ın tahliye edilmesi gerektiğini belirterek, “Hakimlerden cesaret değil, Anayasa’ya uymalarını bekliyoruz. Hukukun yok sayıldığı, yargının devletin 3 temel erkinden biri olmaktan çıkartıldığı bu düzeni meşru görmemiz söz konusu değildir” dedi.

 

‘AYM KARARLARININ UYGULANMAMASI SUÇ’

 

AYM kararının keyfi bir şekilde bekletilerek, uygulanmamasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Gönen, şöyle devam etti: “Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayan kişiler, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçunu da işlemektedir. Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasının zorunlu olduğunu ve farklı yönde verilecek her türlü kararın suç teşkil edeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Hatay halkının iradesi bir dakika daha gasp edilmemeli ve meslektaşımız Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır.” 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version