Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mersin’de lise öğrencisi intiharı: Babası intiharın ardında okul yönetiminin baskısı olduğu iddia etti

Mersin’de lise öğrencisi intiharı: Babası intiharın ardında okul yönetiminin baskısı olduğu iddia etti


Mersin’in Toroslar ilçesinde bulunan Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki A.B. isimli kız öğrenci, 21 Aralık günü okulda intihar etti. İntihara ilişkin Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, A.B’nin okulda üç arkadaşı ile kavga etmesi üzerine okul yönetimi tarafından konu hakkında bilgilendirilmek üzere okula çağırılan velisi ile okul müdürünün görüşme yaptığı sırada intihar ettiğini iddia etti. İntihara ilişkin adli ve idari soruşturma başlatılırken Okul Müdürü K.Ç. de soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldı.

A.B.’nin intiharı öncesi yanında bulunan okul arkadaşı C.S. ise okul yönetiminin uyguladığı baskının intihara neden olduğunu iddia etti. A.B.’nin kavga etmediğini, çıkan kavgayı ayırmak için araya girdiğini belirten C.S. okula çağrılan velisinin okul yönetimi ile konuştukları esnada yanlarına gelen okul müdürü K.Ç.’nin “Sizi döverim ama dua edin öğrencisiz” dediğini iddia etti.

Daha sonra kendilerini müdür yardımcısının odasına aldıklarını anlatan C.S. “Orada müdür tekrar geldi. A.B.’ye ‘yarın seni bu okulda görmeyeceğim’ dedikten sonra tekrar üzerimize yürüdü. Hakaretlerine devam ediyordu. Sonra A.B. koşarak yukarıya çıktı” diyerek intihar öncesinde yaşananları anlattı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, okul müdürü ile yaptıkları görüşme sırasında iki öğrencinin kızından şikâyetçi olduğunun kendisine söylendiğini ifade eden baba Necmettin B. ise “Delillerin olup olmadığını sordum. Rehber hocası bana sesini yükseltti. Onunla tartışırken müdür üzerime yürüdü. Bir kalabalık sesi geldi. Çıktım, ‘ne oluyor?’ dedim. ‘Çocuklar kavga ediyor’ dediler. Aradan bir dakika geçmeden aşağı indiğimde kızımı yerde kanlar içinde buldum” dedi.

İntihar sonrası okul yönetiminin okulu terk ettiğini ifade eden Baba Necmettin B., “Madem suçları yoktu, olay yerinden niye ayrıldılar?” diyerek kızının ölümünden okul idaresini sorumlu tuttu.

A.B. ile intihardan bir gün önce konuştuklarını belirten yakın arkadaşı A.K. de, okul müdürünün öğrencilere sürekli psikolojik şiddet uyguladığını, aileler ve öğretmenlerin ise bu duruma sessiz kaldığını iddia etti. İddiaları sormak için ulaşılan okul yöneticileri ise konuya dair açıklama yapmaktan kaçındı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version