Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Menteşe Yurttaş İnisiyatifi: Muğla halkı seçeneksiz değil


MUĞLA – “Ranttan yana değil emekten yana belediyecilik” şiarıyla açıklama yapan Menteşe Yurttaş İnisiyatifi, “Muğla’da yaşayan yurttaşlar olarak çaresiz ve seçeneksiz olmayı reddediyoruz” dedi.

Menteşe Yurttaş İnisiyatifi yerel seçimlere ilişkin, “Ranttan yana değil emekten yana belediyecilik” şiarıyla Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.  İnisiyatif adına açıklamayı Cankut Şahin okudu.

Örgütlü halk mücadelesine vurgu yapan Şahin, “Yurttaşların sadece seçmen olarak görüldüğü, sadece seçimlerde oy kullandığı, politik iradesini dahlinin ve bilgisinin olmadığı pazarlık masalarında matematik hesaplarına terk ettiği siyaset düzeni değişim getirmemiştir ve getirmeyecektir” dedi.

‘SEÇENEKSİZ DEĞİLİZ’

Yerel seçimlerin yaklaştığı dönemde de muhalefette kişisel kâr- zarar hesaplarıyla şekillenen bir sürecin işletilmeye çalışıldığını belirten Şahin,  “Yerel yönetimlerde 21 yıldır olduğu gibi emekçiler için sadece  ‘ölümü gösterip sıtmaya razı edecek’ seçeneklerin dayatılmaya çalışılacağını, yani gerçekte emekçi halkın yine seçeneksiz bırakılmaya çalışılacağını görüyoruz. Muğla’da yaşayan yurttaşlar olarak çaresiz ve seçeneksiz olmayı reddediyoruz” şeklinde konuştu.

‘HALKIN SEÇENEĞİ KENDİSİDİR’

Şahin,  Muğla için sıtmaya razı olmayarak kendi seçeneklerini belirleyeceklerini söyleyerek, “Bu çerçevede demokratik kitle örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, odaları, meslek kuruluşlarını, kadın ve ekoloji örgütlerini ve Muğla halkını bir araya gelmeye, yaşadığı kent için gerçek bir seçeneği elbirliği ile var etmeye davet ediyoruz.  Önümüzdeki süreçte halkımızı her adımımızda bilgilendireceğiz ve halkımızın en geniş bileşenleriyle sürece katılımı için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Biliyoruz ki; halkın tek gerçek seçeneği yine kendisidir, örgütlü bir halktır. Örgütlü bir halkı hiç kimse yenemez” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version